Skocz do zawartości

[do 8000 PLN] Full - All Mountain/Trail

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

Przymierzam się do zakupu fulla z przeznaczeniem AM / Trail. Celuję w koła 29, skok min 120 ale wolałbym raczej 130/140.

Jeżdżę aktualnie na crossowym Marinie i potrzebuje na drugi sprzęt czegoś mocniejszego na pojeżdżenie po górach + czasem jakieś single ale równocześnie na tyle sztywnego żeby dało się przyzwoicie podjeżdżać  ;-)

Nie mam preferencji co marki - zależy mi na jak najbardziej uniwersalnej geometrii do róznych działan i dobrej jakości amora i dampera.

Oczywiście jakby była regulowana sztyca to duża zaleta :-)

Warto nastawiać się na wyprzedaże 2017 czy czekać na nowości 2018 ?

Chętnie posłucham Waszych rekomendacji.

Z góry dzięki

Napisano

Warto łapać teraz wyprzedaże. W przypadku nowego rocznika np. Gianta zmienia się dwie rzeczy - kolor i cena, na wyższą. Tak słyszałem. 

Z rzeczy krajowych możesz spojrzeć na Treka Fuel EX 7 - myślę że z ceną idzie zbliżyć się do 8 tysięcy. 

Z zagranicznych On One Codeine 29, bardzo ciekawy sprzęt. 

Napisano

Yt jeffsy w przeliczeniu na PLN kosztował na wyprzedaży nawet 6800, więc grubo poniżej 2100€. Robił się jednak problem z rozmiarami więc nie jest tak różowo jak się wydaje.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano

Wetnę się, skoro o tym samym mowa. Sam się zastanawiam nad trance ltd 2, ale też nie jestem uwiązany. Osprzęt w tym YT wygląda konkretnie, ale coś całość ciężkawa i firmy nie znam, dobre to zawieszenie w tej ramie? ;) No i na bidon miejsca na styk. Mam 170cm, więc pewnie Ska, to tym bardziej pewnie bedzie problematyczne.

Napisano

Witajcie,

Przymierzam się do zakupu fulla z przeznaczeniem AM / Trail. Celuję w koła 29, skok min 120 ale wolałbym raczej 130/140.

Jeżdżę aktualnie na crossowym Marinie i potrzebuje na drugi sprzęt czegoś mocniejszego na pojeżdżenie po górach + czasem jakieś single ale równocześnie na tyle sztywnego żeby dało się przyzwoicie podjeżdżać ;-)

Nie mam preferencji co marki - zależy mi na jak najbardziej uniwersalnej geometrii do róznych działan i dobrej jakości amora i dampera.

Oczywiście jakby była regulowana sztyca to duża zaleta :-)

Warto nastawiać się na wyprzedaże 2017 czy czekać na nowości 2018 ?

Chętnie posłucham Waszych rekomendacji.

Z góry dzięki

A co powiesz o Dartmoor Bluebird 29?

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Wetnę się, skoro o tym samym mowa. Sam się zastanawiam nad trance ltd 2, ale też nie jestem uwiązany. Osprzęt w tym YT wygląda konkretnie, ale coś całość ciężkawa i firmy nie znam, dobre to zawieszenie w tej ramie? ;) No i na bidon miejsca na styk. Mam 170cm, więc pewnie Ska, to tym bardziej pewnie bedzie problematyczne.

Miejsca na bidon jest minimum także w trance'ie. Miałem trance roz, M (przy 170cm) i wchodził mi na styk 0,5l z koszykiem side-pull. W "S-ce" pewnie jeszcze mniej jest miejsca.

Napisano

Dzięki, dobrze wiedzieć. Stronka YT pokazuje mi swój M. Giant mi sugerował swój S, więc dobrze wiedzieć, że w M jest już biednie.

Pogrzebałem za tym rowerkiem. YT sie wydaje fajny. Tylko juz teraz widac po stronie ze najlepiej schodzą M, wiec pewnie na wyprze tego rozmiaru nie ma co liczyc. Dla mnie plus ze jestem gdzies w srodku rozmiarowki ze swoim wzrostem, wiec raczej nie bedzie problemu z niewcelowaniem sie. Zwykle 170 jest po srodku miedzy dwoma rozmiarami.

Napisano

Z tym byciem pomiędzy rozmiarami jest najgorzej. Ja jak kupowałem trance'a to musiałem mierzyć i S i M. wybrałem M. jak teraz kupowałem reigna, pojechałem do w-wy do Kacpra (dystrybutor Gianta) i przejechałem sie na jego S - było dobrze, ale jak pojechałem do Bielska, to okazało się że M lepsza do szybszej jazdy, S taka bardziej zabawowa. Wybrałem M'kę. Kupowanie bez przymiarki przez internet kiedy się jest między rozmiarami to strzał w kolano.

Napisano

Dzięki za dotychczasowe sugestie.

Ten YT faktycznie wygląda dobrze - ale to kupowanie bez przymierzenia jest utrudnieniem....i ewentualne kwestie gwarancji, itd - logistyka zaczyna być upierdliwa....

Jest jakieś distro w PL ?

Trek Fuel ex 7 - jak najbardziej :-) tylko trochę ceny jak oglądam bliżej 9-10 k...  tylko tu jest 1x10 ....a wolalbym 1x11...

Dartmoor Bluebird 29  -  ten design....i kolor....mnie kurde nie przekonuje.....może to mniej istotne ale jakoś nie mogę się przekonać. Dodatkowo czytalem trochew opininnt. geometrii i jakości ramy - mieszane te opinie generalnie...

Do tego interesuje mnie jeszcze Marin Hawk Hill - cenowo jest ok i z Marianem mam dobre doświadczenia :-)  modele z 2017 są na 27.5....

Napisano

No z napędem to wiadomo, jakoś niższy model musieli "pogorszyć" ale to jest rzecz do zmiany stosunkowo niewielkim kosztem zakładając sprzedaż nowych klamotów. 

A piszę o tym modelu bo według mnie rabat 20-25% od katalogu jest całkiem realny, jeśli jakiś dystrybutor chciałby się pozbyć zeszłego rocznika. Kwestia tego kto handluje u Was Trekiem i czy akurat ma "na półce" taki model. 

Napisano

Popatrz na Trance 3 2018- 10 % rabatu na pewno dostaniesz. 

rower za 8000 zł rama i amor w standardzie boost, dobre opony, myk myk, fajna rama i napęd 1x10. Co prawda do wymiany hamulce ale idzie ogarnąć jakieś Deore i będzie OK 

Sam ujeżdżam Trance od 2 lat i jestem bardzo zadowolony. Jeżdżę po asfalcie, z fotelikiem dziecięcym, w BB na Twisterze po wypady na Srebrną Górę i Skrzyczne. Rower uniwersalny który sprawdzi się w chyba w każdych warunkach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...