adamusss Napisano 6 Sierpnia 2017 Napisano 6 Sierpnia 2017 Witam. Od jakiegos czasu gdy wrzucam 6 bieg dosc glosno cyka czy tam trzesZCzy naped . Problem ten dotyczy tylko tego biegu. Czy to jest kwestia regulacji? Czy jak sobie z tym samemu poradZić? Jest to bardzo irytujace juz...a na stojaku przy kreceniu pedalow nie bylo tak tego slychac.
Witboj Napisano 7 Sierpnia 2017 Napisano 7 Sierpnia 2017 Obejrzyj samą zębatkę - być może porobiły się zadziory od łańcucha, może jest bardziej zużyta niż reszta. Poruszaj nią - czy nie ma luzów w kasecie? Masz przednią przerzutkę? Jeśli tak, to czy to "cykanie" pojawia się niezależnie od wybranej tarczy z przodu? Ile masz biegów?
Mlok Napisano 8 Sierpnia 2017 Napisano 8 Sierpnia 2017 Ja widzę 2 powody które mogłyby wystąpić (raczej ten 2gi) 1to faktycznie lekkie rozregulowanie przerzutki z tyłu a hałas występował by na największej przerzutce wtedy gdy z przodu tez była by największa duży przekos "wspomagany" przez lekki odchył wózka a w rezultacie ocieranie łańcucha o przednią przerzutkę (obejrzeć prowadnice czy nie ma śladu obcierania) i 2 powód realniejszy że dogrywa ci suport więc czemu pomyślisz tylko na największej zębatce podejrzewam że po prostu zanim zejdziesz przodem na niższą koronkę jedziesz na twardszym przełożeniu wiec nacisk na pedały w tym momencie jest znaczny i suport daje znać "stary długo nie pociągnę" to by tłumaczyło dlaczego ja sprawdzasz i kręcisz pedałami jest cisza bo siły dużo w to nie wkładasz. Sprawdź to ustaw twarde przełożenie np. 3z przodu z 4 z tylu i jak najszybciej się rozpędź zaobserwuj czy podczas rozpędzania się problem się pojawi. Masz przednią przerzutkę? A ile biegów jest w ogóle? panowie podejrzewam że rower ma 18 przełożeń odpowiednio 3x6 tak wiem wolnobieg może być i 8-ka falcon-a ale obstawiam ze to 6tka.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.