DRIVEMAN Napisano 12 Października 2006 Napisano 12 Października 2006 Mam pytanie : który łańcuch wybrać SHIMANO CN 7701 (XTR, DURA-ACE), czy SHIMANO HG 93 (Deore XT - ULTEGRA). Interesuję mnie waga (w wielu miejscach jest podana, ale prawie w każdym inna - mnie interesuję waga REALNA - w zależności od ilości ogniw), no i jak z wytrzyamałością, prezyzją i szybkością działania... Pozdr...
Sławek Napisano 13 Października 2006 Napisano 13 Października 2006 Ja jeżdże juz pare lat na 7701 i jeszcze ani razu nie urwałem, wytrzymuje naprawdę długo, waga około 270 przy ilosci ogniw odpowiadajacej rowerowi mtb
Żbik Napisano 13 Października 2006 Napisano 13 Października 2006 Jeśli chodzi o masę to ta stronka naprawdę nie gryzie... --> http://weightweenies.starbike.com/listings...php?type=chains
HubiiDubii Napisano 19 Listopada 2006 Napisano 19 Listopada 2006 Ja smigam na HG 93 waga ok 290gr przy bodajrze 114 ogniwach u mnie to troszke mniej bo mam skrocony lancuch i zlota spinke srama ale ogolnie sam lancuszek jest dobrynierwie sie szybko skacze po zebach i jest w miare cichy jesli nie masz zamiaru naprawde hardcorowo katowiac sprzetu to moim zdaniem XT Ci w zupel;nosci starczy, pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.