Skocz do zawartości

[Uchwyt]Uchwyt na telefon do MTB

GoldenRC

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, szukam jakiegoś dobrego uchwytu na Xiaomi Mi5s (5,15", 145x70x8mm) na rower MTB. Poprzednio do starego tel miałem jakiś uchwyt z gumką z Aliexpress za 4$, ale jednak boję się zaufać temu do tego telefonu. Głównie chodzi o to żeby telefon na nim siedział pewnie i żeby nie blokowało ono działania smartphona.

Myślałem o:

-Quadlock

-Topeak Omni

-BBB Guardian

-B'Twin 900

Który z tych wybrać? Warto inwestować tyle w taki uchwyt? Czy jest może coś tańszego, co nie wystaje też strasznie ponad kierownicę i jest pewne?

Napisano

Ja mam taki mocowany do kierownicy z aliexpress i przeżył ze mną wiele, a telefon ani razu nie odpadł ani nic. Oczywiście w deszczu nie zda egzaminu, ale "dzikie zjazdy" wytrzymuje ze spokojem ;)

Bardziej estetyczne opcje https://www.aliexpress.com/item/GUB-360-Universal-motorcycle-MTB-Bike-Aluminum-Alloy-mobile-holder-gps-stand-holder-bicycle-phone-stents/32677929620.html

https://www.aliexpress.com/item/Universal-Phone-Holder-Bike-Bicycle-Handlebar-Mount-Cycling-Aluminum-Alloy-Stand-For-iPhone-7-7-Plus/32781272021.html - ale do tego potrzebowałbyś etui z którego wykonałbyś mocowanie, taśma dwustronna podgrzana zapalniczką do momentu bąbelkowania trzyma tak mocno że nigdy tego mcoowania już od etui nie odczepisz ;)

Napisano

@piciu256 mam dokładnie jeden taki, i drugi podobny tylko na rogach zamiast plasitku i nwm właśnie czy to jest to czego szukam żeby być pewny. Niby na poprzednim tel było ok, no ale różnie to bywa

Napisano

Myślałem o:

-Quadlock

Quadlock jest kapitalny, ale rozumiem że do Twojego telefonu użyłbyś uniwersalnego, naklejanego mocowania. Może to tylko ja, ale jakoś nie ufam takim rozwiązaniom. Zwłaszcza, że producent wypuścił ostatnio zmodyfikowaną wersję tego mocowania, o większej powierzchni. Myślę, że bez powodu by tego nie robił. Natomiast dedykowane etui noooooo to zupełnie inna bajka :)

Napisano

Przerobiłem pare uchwytów i dopiero quadlock mogę powiedzieć ze jest tym czego oczekuje :)

Ale ja mam dedykowanego do IPhone 7 nie wiem jak z innymi tel. Ten jest genialny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...