Skocz do zawartości

[przednia przerzutka] demontaż całości

Kaiketsu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Jako, że przednia przerzutka do niczego mi się nie przydaje, a wręcz zawadza (jeżdżę tyko na środkowej tarczy i w skrajnych pozycjach łańcuch trze o krawędzie przedniej przerzutki), to uznałem, że na co mi wozić te kilkaset gram zbędnego metalu... (rower rockrider 9.1)

dwa szybkie pytania:

1. czy mogę jakoś rozdzielić przednią kasetę? zostawić tylko środkową tarczę, pozostałe wywalić? ewentualnie, czy mogę kupić taką "jednobiegową" kasetę na przód?

2. czy przy manetkach Sram X5 mogę lizcyć na demontaż bez ściągania gripów? bo mam gripy esi chunky i wciąganie ich na siłę zajęło mi z pół godziny i trochę ludwika - zupełnie nie wyobrażam sobie, bym po roku dał radę je ściągnąć i wciągnąć ponownie :P

Napisano

jeśli w korbie masz demontowalne koła zębate to nie powinno być problemu, pytanie czy planujesz prowadnicę łańcucha by nie spadał albo tarczę nw?

manetki mają otwieraną obejmę? Jeśli ni to albo ściąganie gripów albo drobna piłka do metalu...

• Mod Team
Napisano

1. czy mogę jakoś rozdzielić przednią kasetę? zostawić tylko środkową tarczę, pozostałe wywalić? ewentualnie, czy mogę kupić taką "jednobiegową" kasetę na przód?

1a jezeli jest rozbieralna tak i to korba nie kaseta.

1b możesz kupić jednobiegową i to jest najlepsze wyjscie.

1c musisz zastosować napinacz, prowadnice łańcucha albo zębatki narrow wide.

2. czy przy manetkach Sram X5 mogę lizcyć na demontaż bez ściągania gripów? bo mam gripy esi chunky i wciąganie ich na siłę zajęło mi z pół godziny i trochę ludwika - zupełnie nie wyobrażam sobie, bym po roku dał radę je ściągnąć i wciągnąć ponownie :P

2a bez niszczenia - nie.

2b mogłeś sobie wyobrazić ze będziesz chciał sie pozbywać manetki ;)

2c możesz kupić nowy rower skoro tego sobie nie wyobrażasz :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...