dark_viper Napisano 11 Października 2006 Napisano 11 Października 2006 Postanowilem opisac moja niedzielna trase, może akurat sie okaże że niektorzy ze potykanych na trasie bikerow tez tamtedy jezdzą. Wyjazd z domu, znaczy się Łabędy. Na traske wjeżdzam w tzw. Starych Łabędach, droga prowadzi między polem z kukurydzą, a burakami, daleko w tle widać wieże z napisem MAPEI. Dalej wjeżdzamy do Ligoty Łabędzkiej, gdzie przeważnie przed kościołem grupka mocherowych beretów kreci głowami. Dalej Rzeczyce Śląskie, gdzie można troszke poszaleć, na ładnej asfaltowej drodze. Dalej trasa wygląda troszke gorzej, bo przejeżdzamy koło świniarni. Nawet najbardziej doświadczony biker straci oddech przy tym zapaszku Jakieś km po ostatnim zaciagnieciu się prosiaczkiem wjeżdzamy w krótki odcinek leśny, gdzie można troszke podnieść adrenalinke i powygłupiać się. Troszke dalej pierwszy postój. Kilka fotek: Rzeczyce Rzeczyce 2 Dalej trasa prowadzi do Taciszowa, wystarczy w tym celu zjechac w wału w miejscu gdzie był robione fotki. Przejedziemy obok Zakonu Matki Boskiej Bikerowej i jedziemy w prawo, kierunek Bycina. Trase można urozmaicić, jeśli za drugim mostem zjedziemy w lewo na małą ścieżke prowadzącą w las (postaram sie zrobić fotke tego miejsca). Jedziemy ładną dróżką pomiędzy lasem a kanałem Gliwickim. Kilka fotek: Most Spotkany Biker Senior Zjeżdzamy z tej dróżki przy znaku "Punkt ujęcia wody" (czy jakoś tak), wyjeżdzamy tuż obok ośrodków żeglarskich i objeżdzamy troszke jeziorko. Wjeżdzamy na szose w kierunku Byciny i skręcamy na droge w kierunku Kleszczowa. Przejeżdzamy znów przez Taciszow i jedziemy cały czas drogą az do Kleszczowa. Tym razem tylko jedna fotka: Autobahn i Opelki a mojej fabryki <fee> Dalej droga jest juz prosta, Brzezinka i Gliwice w okolicach Strefy Ekonomicznej. Podobno bardzoa fajnei można przedłużyć tą trase do: Rudziniec – Wydzierów – Niezdrowice – Ujazd – Zimna Wódka – Olszowa – Czarnocin, jeśli wiecie jak, macie jakies mapki to prosze od wrzucenie. No jeszcze jedna fota mojego Bike'a, może Gliwiczanie juz mnei gdzies spotkali Kela
riker Napisano 14 Października 2006 Napisano 14 Października 2006 no proszę....... też tamtędy szusuję, chociaż nie mam juz takiej motywacji do 70 km na szosie rowerem górskim. często jade też tak: rynek - koło starego teatru - do polibudy - parkiem do stadionu XX lecia - potem mostem do zameczku - zapleczem na tarnogórską (wyjeżdżam vis-a-vis Jopka) i szlakiem na czołgodrom - z tamtąd na tereny lasu rzy kąpielisku - potem szosą do łabęd - szosą do tesco.......rynek
dark_viper Napisano 14 Października 2006 Autor Napisano 14 Października 2006 Noo i w koncu jakis odzew Ta trasa Łabędy - Niewiesze - Łabędy na mojej Sigmie to jakies 40 km, wiec nie jest tak źle. Na przyszly sezon planuje przejechac sie do Czarnocina, jak juz wspomnialem, ale to juz jest wieksza trasa. Ja na razie niedzielne trasy musze odpuscic bo w weekendy studiuje, a w tygodniu praca :/ może kiedyś sie zgadamy na nowe trasy, bo znajomki razem z moim papą wysiadają A tak a prospos tras: Łabędy (droga za Hutą Łąbędy) - Dzierżno - Niewiesze. minus: dużo szosy, ale ładne widoczki. Jakos wole trasy na odludziu, gdzie mozna spokojnie sie wyciszyc i nie martwic sie ze zaraz jakis pieszy albo kierowca Ci wjedzie w bikea.
kbieniecka7 Napisano 15 Października 2006 Napisano 15 Października 2006 ladna trasa choc przyznam ze sama raczej tak bym sie niezapuscila...:-) a tak powaznie to ja wyjezdzam z obroncow na droge rowerowa przez caly las labedzki dalej do przezchlebia i powrot lub wydluzam trase i jade na czechowice ale to juz jak na moje sily dosc duzo pozdrawiam
dark_viper Napisano 15 Października 2006 Autor Napisano 15 Października 2006 Witam nową użytkowniczke forum. Trasa, jak trasa, prawde mowiac to moim zdaniem jest bardzo łatwa, z podjazdów to tylko jeden jest jakis męczący, wiec każdy powinien sobie poradzić na takiej wycieczce. Jak dorwe gdzies jakas dokladna mape okolic to naskrobie traske na mapce.
ejpok Napisano 20 Października 2006 Napisano 20 Października 2006 no prosze , fotka kellysa zrobiona na tym mostku gdzie zawsze sie zatrzymuję i w zadumie kontempluję autostradę
kbieniecka7 Napisano 23 Października 2006 Napisano 23 Października 2006 urzytkowniczka stara tylko nick nowy obiecales mapke wklej prosze jak znajdziesz chwilke czasu poki pogode mamy ladna bo trasa interesujaca a niechce czekac z wycieczka do przyszlego sezonu.jak bys mial jakies jeszcze fotki to wklej prosze pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.