tompot Napisano 12 Lipca 2017 Napisano 12 Lipca 2017 Mam problem z łańcuchem ocierającym o prowadnicę przedniej przerzutki (Tiagra 4700). Ocieranie występuje tylko w jednym położeniu - najmniejsza koronka z przodu i najmniejsza koronka z tyłu. Próbowałem już wszystkich możliwych ustawień prowadnicy ale nie mogę się pozbyć tego dźwięku. Czy to jest normalne i wynika ze zbyt dużego "przekosu" łańcucha? Niby da się z tym jeździć, ale dźwięk jest denerwujący :-(
Mod Team safian Napisano 12 Lipca 2017 Mod Team Napisano 12 Lipca 2017 Tak, taka sytuacja spowodowana jest zbyt dużym przekosem i dość ciężko to wyregulować raczej. Na takim przełożeniu i tak się nie jeździ, więc nie powinno to stanowić problemu
tompot Napisano 12 Lipca 2017 Autor Napisano 12 Lipca 2017 Dzięki za szybką odpowiedź. Sprzedawca w sklepie opowiadał jeszcze coś o mikroindeksacji, ale nie za bardzo wiedziałem o co w tym biega. Teraz doczytałem na ten temat i wygląda na to, że ta funkcja służy chyba do wyeliminowania ocierania przy zbyt dużym przekosie.
Witboj Napisano 12 Lipca 2017 Napisano 12 Lipca 2017 Ale nie tak dużym przekosie... i bardziej chodzi o trymowanie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.