roco Napisano 9 Lipca 2017 Napisano 9 Lipca 2017 W moim krossie mam napęd sram GX 2x10 oraz łańcuch Sram PC-1031 PowerChain 10speed. Przejechane na dwóch łańcuchach jakieś 1300km. Jak widać na zdjęciu pomiar chyba wskazuje że jest jedzie w porządku, ale na drugim zdjęciu porównując go z nowym widać, że ma większe luzy pomiędzy ogniwamy, czy może to być powód do wymiany na nowe łańcuchy ?
cervandes Napisano 9 Lipca 2017 Napisano 9 Lipca 2017 Ma troszkę bardziej rozepchane ogniwka, ale co w związku z tym? Łańcuch pracuje w troszkę innej płaszczyźnie i jedyne co mu może bardziej szkodzić, to szparka większa miedzy rolką a blaszką i się tam może więcej brudu pchać. Owszem, ja z tego powodu jeden łańcuch wywaliłem (HG71) bo miał strasznie rolki wychlastane, ale żeby robić porównania na wyginanie się poprzeczne łańcucha to jeszcze nie słyszałem. Nie dramatyzuj, badaj zmianę podziałki i jeździj.
roco Napisano 9 Lipca 2017 Autor Napisano 9 Lipca 2017 Bardziej chodziło mi o brud osadzający się pomiędzy, większa szparka, więcej brudu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.