HairyHeeled Napisano 9 Lipca 2017 Napisano 9 Lipca 2017 Cześć! Mam problem z połączeniem przerzutki przedniej z manetką. Jak dotąd miałem rower na napędzie Alivio, dziś wskoczyła przerzutka tył XT RD-M771 oraz przód SLX FD-M661. Tylną ustawiłem bez problemu, z przodem natomiast mam problem. W ramie mam górny ciąg linki. po przerzuceniu biegu przerzutka przesuwa się o zbyt dużą odległość. Czy ten zestaw może być kompatybilny? I w jaki sposób go spiąć, żeby to razem zagrało. W zestawie mam korbę M590 i do niej chcę dostosować przerzutkę przednią. Napęd 8rz. Dzięki za pomoc!
Mod Team Puklus Napisano 9 Lipca 2017 Mod Team Napisano 9 Lipca 2017 Powinno działać. Zostaw na większy luz początkowy na lince. luz ma być taki by z biegu 1x1 po wrzuceniu 2x1 ( 2 na korbie - przednia przerzutka) łańcuch był blisko prowadnicy, nawet lekko tarł. Resztę regulujesz baryłką. Jak braknie zakresu, powtarzasz wszystko aż trafisz z ustawieniem .
HairyHeeled Napisano 9 Lipca 2017 Autor Napisano 9 Lipca 2017 Czy to jest poprawne prowadzenie linki dla tej przerzutki? Zdjęcia z google.
Mod Team Puklus Napisano 9 Lipca 2017 Mod Team Napisano 9 Lipca 2017 Owszem, przy śrubie jest taki wypustek na dźwigni na którym ma sie linka opierać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.