enteroff Napisano 6 Lipca 2017 Napisano 6 Lipca 2017 Cześć. Mam kilka pytań: 1. Czy jest na rynku jakiś sensowny rower crossowy w cenie do 1500zł na sztywnym widelcu? Z dobrym stosunkiem cena/jakość i kasetą zamiast wolnobiegu? 2. Jeśli pkt.1. odpada to czy warto kupować Lazaro Integral v2 (ewentualnie v3 bądź Eries Eveo) aby zaraz po zakupie wymienić amortyzator na jakiś porządny sztywny widelec? 3. Jest jeszcze mozliwość zamówienia modelu Integral v2 ze sztywnym widelcem wziętym z modelu v1 ale czy taka modyfikacja nie powoduje zmiany geometrii roweru w postaci obniżonego suportu i kierownicy? Za całość zapłaciłbym 100zł mniej niż za standardowy model v2 - warto?
relyt Napisano 6 Lipca 2017 Napisano 6 Lipca 2017 Romet mistral city, romet mistral urban? Modele z 2015 są teraz w promocji na allegro.
enteroff Napisano 7 Lipca 2017 Autor Napisano 7 Lipca 2017 Romet mistral city, romet mistral urban? Modele z 2015 są teraz w promocji na allegro. Urban wygląda zachęcająco. A czy warto dopłacać do wersji City czy dla amatora rowerowego wersja Urban w całości wystarczy?
relyt Napisano 7 Lipca 2017 Napisano 7 Lipca 2017 Urban jest 1x9, city jest 3x9. Jeżeli masz płaski krajobraz i/lub mocną nogę to może urban wystarczy. Ale z obecna ceną urbana taniej od zakupu city będzie wymienic korbe na 2x/3x, plus przezrutka i manetka. I blotniki. Poszukaj tematy nt urbana, juz bylo kilka z ciekawymi wypowiedziami.
enteroff Napisano 7 Lipca 2017 Autor Napisano 7 Lipca 2017 @, no i raczej mnie namówiłeś na tego Rometa Urban. Tylko pozostaje teraz kwestia wyboru ramy. Mam 186cm wzrostu a bez butów w lekkim rozkroki odległość od ziemi do krocza to jakies 85cm, w butach zapewne 86cm. Pierwsza myśl to wybór ramy 21 - dobrze kombinuję? Czy jednak lepsza 19stka?
relyt Napisano 8 Lipca 2017 Napisano 8 Lipca 2017 Tu nie wiem. Na stronie rometa info nt ramy jest moim zdaniem bez sensu (182 - 21) i dotyczy chyba miejsckich damek I obrazka z geometria też nie ma. Może poproś sprzedawce zeby zmierzył przekrok, rurę podsiodlowa i górną.
mambaout Napisano 8 Lipca 2017 Napisano 8 Lipca 2017 Ja mam 190 cm i 23 jest idealny. Polecam 21 przy Twoim wzroście.
pierotez Napisano 10 Lipca 2017 Napisano 10 Lipca 2017 To ile ja mam brać przy 173? Zawsze wychodziła mi 17-ka.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.