osis25 Napisano 3 Lipca 2017 Napisano 3 Lipca 2017 Hej wszystkim. Po ostatnich przygodach z 29er i crossach chciałbym spróbować czegoś innego. 90% jeżdżę po asfalcie a 10% las, szuter. Myślę, że gravel będzie lepiej spełniał swoje zadania na szybkie dojazdy do pracy czy na dłuższe wycieczki. Chciałbym was prosić o pomoc w wyborze odpowiednich 2 kółek Nie chce też bardzo sportowej geometrii mam 175cm wzrostu. Ale o tym później jak już wspólnie wybierzemy dany model. Na czym mi jeszcze zależy ? A no na jak najlepszych komponentach w danym przedziale cenowym i na KOLORZE chcę coś żywego, na pewno nie CZERŃ ! Pozdrawiam
wkg Napisano 4 Lipca 2017 Napisano 4 Lipca 2017 https://www.forumrowerowe.org/topic/217544-gravel-chec-przesiadki-z-mtb-na-gravelprzelaj-jednodniowe-trasy-po-wioskach/ Mi się spodobał Author Ronin i Kona - właściwie wszystkie stalowe Kony ale na wielu gravelach nie jeździłem. Patrz tylko żeby była stal a jak alu to z karbonowym widelcem.
osis25 Napisano 4 Lipca 2017 Autor Napisano 4 Lipca 2017 Mnie się (wyglądowo) bardzo podoba Giant Anyroad CoMax 2015r Nie wiem jak temat ugryźć bo z rowerami gravel tylko się naczytałem. Ważyć mało nie ważę bo 110kg przy wzroście 175 tylko mam inna budowe (zbity byk) natomiast nie mam problemu z mocnym pedałowaniem i 50km nie stanowi dla mnie problemu. Mam obecnie crossa i czegoś mi brakuje, nie jestem z tego typu roweru zadowolony.
wkg Napisano 4 Lipca 2017 Napisano 4 Lipca 2017 110 kg to niemalo - szukałbym mocnego roweru. Ten Giant wygląda bardzo fajnie jeżeli ktos lubi nowoczesny design ale czy to nowy rower zy używany ? Airbike sprzedaje używane wzięte w rozliczeniu a wiesz jak to jest z gwarancją. Na rowery najczęściej jest teoretyczna. No i nigdy nie myślałem o karbonie. przy twojej wadze 1, 2 kg różnicy to niewiele a karbon łatwo zniszczyć. I do tego pressfit ...
osis25 Napisano 4 Lipca 2017 Autor Napisano 4 Lipca 2017 Ten giant to mój kolorystyczny faworyt (niebieski) Fakt nie mało a na dodatek pare w nodze mam dość sporą Także trzeba coś mocnego znaleźć Jeździłem na karbonowym widelcu i jakoś różnicy prócz wagi nie zauważyłem.
gocu Napisano 5 Lipca 2017 Napisano 5 Lipca 2017 Akurat Giant Anyroad jest tak ohydny, że w jego przypadku odrzuciłbym moja zasadę że "przy zakupie roweru wygląd jest na ostatnim miejscu" i nie kupiłbym go za nic... Widziałem też to to na żywo - kompletna pokraka.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.