Skocz do zawartości

[1500] MTB Damski 27,5"

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dokładnie jak w tytule, szukam damskiego roweru, w budżecie 1500zł na kołach 27,5" 

Mile widziana nowoczesna geometria i hamulce tarczowe. 

Ewentualnie może być męska rama, jednakże musi spełniać kryterium niskiego przekroku i być w miarę ładna. 

Widzieliście coś takiego? 

Btwin 520, spełniałby wymagania, gdyby to miał być rower dla faceta. 

Napisano

Cześć. Ja żonie kupiłem Genesis Helena. Zerknij czy są jeszcze dostępne. Kupiłem w poprzednim roku za około 1700. Hamulce hydrauliczne. Jest z niego bardzo zadowolona. Póki co nic się z nim nie dzieje złego.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Napisano

https://www.goride.pl/femi-line-275/kross-lea-r4-2016?gclid=Cj0KEQjw1ufKBRDYrqLzrY3dy88BEiQAPI_r4UazalDj4rjMxuTKFLiiN_kBBOoJD5TZQChPz9gdT3waAkAg8P8HAQ

może to podpasuje jesli genesisa nie traficie. 

W moich rejonach jakoś same Gianty w Intersporcie stoją :)

mozna ponegocjowac w sklepie, to chyba mocny sloping z tego co me oczy na żywo też widziały. I spory wybór rozmiarów. Tańsze wersje mają v-br. Wersja na 29 ale są 15,5 i sa też na kołach 27,5 

http://www.bdc-bike.com/sztywne-damskie/1965-trek-skye-s-wsd-17-29-gn-534325.html

http://www.bdc-bike.com/sztywne-damskie/1960-trek-skye-s-wsd-155-650b-ch-534320.html

• 2 tygodnie później...
Napisano

Cześć. Ja żonie kupiłem Genesis Helena. Zerknij czy są jeszcze dostępne. Kupiłem w poprzednim roku za około 1700. Hamulce hydrauliczne. Jest z niego bardzo zadowolona. Póki co nic się z nim nie dzieje złego.

Cześć, gdzie kupiłeś? Nie mogę go znaleźć w Polsce. Bardzo fajny rowerek.

Z góry dziękuję

Napisano

Cześć, gdzie kupiłeś? Nie mogę go znaleźć w Polsce. Bardzo fajny rowerek.

Z góry dziękuję

Kupiłem go w intersporcie. Tylko, że rok temu. Może będą jeszcze jakieś zapasy magazynowe. Zerknij jeszcze ewentualnie na Giant Kiv, był niewiele droższy.

Napisano

@BJan OK, dziękuję, właśnie wczoraj tam byliśmy i tylko była Genesis Zeta z przerzutką tylną Tourney, także podziękowaliśmy :D. Też były tam Gianty, ale wydaje mi się, że tylko się płaci za ramę, ponieważ reszta osprzętu jest do kitu, albo trzeba dopłacić bardzo dużo. Szukamy czegoś na Alivio (przynajmniej z tył), sam mam Deore (klasa wyżej) i jestem bardzo zadowolony. Bardzo mi przepadł do gustu Lazaro Evolution V3 Lady, ale już żonie nie. Zresztą nie chce kupować przez Internet, ponieważ chciałaby najpierw przymierzyć...

Napisano

@BJan Dzięki, bardzo ciekawa rama, ale przerzutka tylna Acera w takiej cenie... Wolę płacić więcej za Alivio zamiast hamulców tarczowych. Zresztą żona uważa, że koła 27,5 są za duże (?? ja mam 29 :D), nawet na ramie 15". Wydaje mi się, że nie kupimy tak prędko :D

Napisano

Moja jeździła na kołach 26. Jak wsiadła na mój 27,5 powiedziała, że nigdy więcej 26 :) Ale faktycznie, 29 były dla Niej za wielkie i "niewygodne". Ma jakieś 164 wzrostu, także nic dziwnego :) Dotykając tematu hamulców, również już nie Ona nie chce wracać do Vek. Powiedziała, że tarczowe są o niebo lepsze.

Ja nie za bardzo patrzyłem na przerzutkę, poza tym według mnie taka spełnia swoją rolę do zastosowań leśnych/szutrowych. Ewentualny koszt wymiany na przyszłość niewielki.

Napisano

@BJan Faktycznie, myślałem, że sama przerzutka będzie droższa. Jeśli chodzi o hamulce, nie mogę jej przekonać, myśli, że zaraz poleci za kierownicą :D. Też niska, 160 cm wzrostu.

Napisano

@Kisko nie są aż takie ostre, że poleci :) Przedni lekko Jej zapowietrzysz i będzie bardziej miękki :) Kup żonie kask i będzie bezpieczniejsza.

Napisano

@BJan Właśnie dzisiaj byłem jeszcze raz w mieście, aby zbadać teren i bardzo mi przepadł do gustu ten rower http://www.markowerowery.pl/rower-giant-liv-tempt-3-2017-1541.html. Dzięki jeszcze raz za podpowiedź, to jest podobna rama z lepszym osprzętem, ale podejrzewam, że cena końcowa będzie w granicach 2300 zł. No cóż, to już jest cały komplet osprzętu na dobrym poziomie (wystarczy zerknąć, nawet ja nie mam tak dobrze :D). Niestety, niepotrzebnie wcześniej wysłałem żonie zdjęcie Krossa Lea R6, który moim zdaniem "wygląda" lepiej (ale tylko tyle), a kosztuje zaledwie 150-200 zł taniej. Jednak nie ma nawet co porównać. Jutro jak się uda pojedziemy razem, zobaczymy co to to będzie :D. Życzę sobie powodzenia :D

Napisano

W końcu udało się przekonać żonę! Kupiliśmy w końcu Giant Liv Tempt 3. Wsiadła i nie zsiadła :)

Gratuluję wyboru, żona będzie zadowolona. A jak żona jest zadowolona to.... ;)
Napisano

@BJan Dzięki, dzisiaj mieliśmy jazdę próbną i tylko powiem, że lepiej się jeździ tym Giantym niż moim Bullsem :laugh:. Chyba ja jestem bardziej zadowolony, że wybór nie padł na różowy potwór  :laugh:. Dziękuję jeszcze raz  :thanks:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...