marco1973 Napisano 1 Lipca 2017 Napisano 1 Lipca 2017 kupiłem owijkę San Marco Presa Corsa Team (http://velo.pl/sites/default/files/produkty/t008m.jpg) i dziś chciałem ją założyć. po rozpakowaniu okazało się że folia ochronna na spodzie owijki praktycznie nie trzyma się w ogóle kleju. pod tą folią owszem jest jakiś pasek kleju czy żelu bardzo mocno trzymającego się spodu samej owijki, ale to się w ogóle nie klei, tak jakby było wyschnięte. raczej mało prawdopodobne aby tak miało być i pierwszy raz się z czymś takim spotkałem. no ale może ten typ tak ma i to coś od spodu owijki co się nie klei to może jednak powoduje iż owijka się nie przesuwa i można ja zakładać. ktoś się spotkał z czymś takim albo miał taką owijkę?
phoe Napisano 1 Lipca 2017 Napisano 1 Lipca 2017 Te tanie tak mają że nie mają kleju, albo jest on mega lipny, ale ty trochę lepszą kupiłeś i tak być nie powinno. Pasek z klejem ściągasz stopniowo nakładając owijkę? I musisz ją mocno naciągnąć.
Kekacz Napisano 1 Lipca 2017 Napisano 1 Lipca 2017 Dobrze nawinięta owijka i bez kleju będzie się trzymać bardzo dobrze. Już kilkukrotnie odwijałem i nawijałem tą samą Bike Ribbon Eolo Soft, pasek z klejem się zdematerializował już dawno, na dodatek wymieniłem baranka na nowego więc nie ma na nim żadnych pozostałości mogących poprawić przyczepność. Owijka trzyma się świetnie.
clavdivs Napisano 1 Lipca 2017 Napisano 1 Lipca 2017 , Przypuszczam, że masz owijkę która posiada żel, który nie pozwala na przesunięcie, ale nie klei się do kierownicy a tym samym jej nie paskudzi.
Kekacz Napisano 1 Lipca 2017 Napisano 1 Lipca 2017 I tak to pewnie wygląda. Wczytałem się w stronę producenta i owijki z tej rodziny mają w opisie informację o "no stain remains on handlebar when tape is removed" czyli nie brudzi.
marco1973 Napisano 1 Lipca 2017 Autor Napisano 1 Lipca 2017 na dołączonych krótkich paskach na klamki (których nota bene nie używam, bo nawijam owijkę w taki sposób że te paski są zbędne) jest przyklejona dwustronna taśma 3M. na samej owijce od spodu jest przezroczysta taśma ochronna, która - zakładając że to coś na spodzie się nie klei - to jest nie wiadomo po co w sumie... I tak to pewnie wygląda. Wczytałem się w stronę producenta i owijki z tej rodziny mają w opisie informację o "no stain remains on handlebar when tape is removed" czyli nie brudzi. taki opis jest przy owijce San Marco Corsa Racing - miałem ją nawiniętą oryginalnie na kierownicy i ona ma od spodu klejący żel, który bardzo fajnie się klei i nie zostaje na kierownicy...
marco1973 Napisano 5 Lipca 2017 Autor Napisano 5 Lipca 2017 owijka odesłana do reklamacji, ponoć powinna mieć mocno klejący się żel od spodu...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.