Jessiol Napisano 27 Czerwca 2017 Napisano 27 Czerwca 2017 Siemanko a więc jestem na forum od kilkumastu minut. Oczywiście zdążyłem się przywitać w odpowiedniej zakładce Mam do Was parę pytań A więc tak. Od miesiąca stałem sie szczęśliwym posiadaczem Merida Tfs xc 500d.rower kupiłem używamy, wydahe mi się ze za dobre pieniądze, ale nie o tym temat. Wszystko było ok przez pierwsze kilometry i wypady. Jednak amortyzator rock shox dart 2 nie jest tym czymś czego oczekiwałem pod napisem "rock..." . Chciałbym zmienić amortyzator i te pytania kieruje do Was Jaki gatunek amortyzatora ? Jaka długa, szeroka główka? Jak to wszystko wygląda z wymiarami żeby amortyzator pasował do ramy wyżej napisanej Dodam że amortyzator oczywiście może być używany do ok 500zl. No i co najważniejsze nie mam zielonego pojęcia o amortyzatorach itp Pozdrawiam z góry dzięki za odp
Tatanka Napisano 27 Czerwca 2017 Napisano 27 Czerwca 2017 Jesli szukasz amortyzatora do tej ramy to musi on mieć rurę sterową 1 1/8 cala,jaka długość to juz musisz zmierzyć ile masz obecnie i lepiej dodaj ok.1 cm na zapas.Skok amortyzatora 100mm.Amortyzator najlepiej powietrzny.
Jessiol Napisano 28 Czerwca 2017 Autor Napisano 28 Czerwca 2017 Ok, cżyli wyciagnac mój amor i zmierzyć rure ? Jaka jest długa u szukać amor ka 1 1/8 cali to to wsio ?; ) Wyczytałem ze w niektórych opisach jesy podana os np "20" na to tez musze zwrócić uwagę ?? No i jaki model amortyzatorów używanych do 500zl poperacje? ?
Tatanka Napisano 28 Czerwca 2017 Napisano 28 Czerwca 2017 Możesz zmierzyc bez wyciagania.Mierzysz główkę roweru razem z podkładkami i mostkiem.Do tego dodaj 1 cm dla pewności.Jeśli nie zmieniasz kół to kupujesz amortyzator pod oś 9mm
kipcior Napisano 28 Czerwca 2017 Napisano 28 Czerwca 2017 Na Twoim miejscu bym dołożył do Raidonahttp://activia.sgl.pl/czesci/amortyzatory-przednie/raidon/26-cali/41 Używany amor oznacza zwykle serwis, a to nawet kilka stówek.
Jessiol Napisano 28 Czerwca 2017 Autor Napisano 28 Czerwca 2017 Ok wiec daliście do myślenia;) a coś z manitou ? bo widze ze raidon troszkę kosztuje ; /
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.