Skocz do zawartości

[Przerzutka tylna] Shimano RD 531- geometria

hunter.zax

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jako,że jest to mój pierwszy wpis na samym początku chciałby Wszystkich powitać.

Mój problem dotyczy przerzutki jak w temacie. Zauważyłem ,że tylny napęd nie jest w prostej linii a wózek przerzutki mocno jest skręcony.Ściągnąłem przerzutkę,wymyłem ją i obejrzałem.Gdy przerzutka jest złożona wyraźnie widać , że miejsce mocowania do haka i linia kółek prowadzących nie są równoległe. Czy tak ma być czy moja przerzutka jest uszkodzona?

• Mod Team
Napisano

Czy tak ma być czy moja przerzutka jest uszkodzona?

A jak ci sie wydaje ...

Płaszczyzna śruby mocującej i łożyska wózka ma być taka same. kółeczka mają być prostopadłe do śruby mocującej, jak nie są, przerzutka nadaje się do kosza, prawdopodobnie.

Napisano

Na zdrowy rozsądek płaszczyzna mocowania do haka i płaszczyzna kółek wózka powinna być równoległa ale oglądałem ją i nie zauważyłem żadnego uszkodzenia mechanicznego mało tego,tam nie ma innej możliwości żeby coś się rozregulowało bo ramię przerzutki jest zakołkowane i inaczej pracować nie może.Zrobiłem zdjęcia i jak ogarnę jak je dodać to niezwłocznie to zrobię dla lepszego zobrazowania tematu.

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2017/6/27/8653013_RD531.jpg.jpg

• Mod Team
Napisano

Możesz spokojnie używać tej przerzutki ;) jako przycisk do papieru.

Nie widać usterek mechanicznych ?? a te wszystkie dziary to co ? Na 99 % przerzutka została wkręcona w szprychy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...