hunter.zax Napisano 27 Czerwca 2017 Napisano 27 Czerwca 2017 Jako,że jest to mój pierwszy wpis na samym początku chciałby Wszystkich powitać. Mój problem dotyczy przerzutki jak w temacie. Zauważyłem ,że tylny napęd nie jest w prostej linii a wózek przerzutki mocno jest skręcony.Ściągnąłem przerzutkę,wymyłem ją i obejrzałem.Gdy przerzutka jest złożona wyraźnie widać , że miejsce mocowania do haka i linia kółek prowadzących nie są równoległe. Czy tak ma być czy moja przerzutka jest uszkodzona?
adamtulak Napisano 27 Czerwca 2017 Napisano 27 Czerwca 2017 Mam taką zdemontowaną, jak wrócę z pracy, to około 18.00 Ci odpiszę, ale wstępnie wydaje się, że nie powinno być tak jak opisujesz. Edit: Z tych fotografii wynika,że powinno być równolegle: https://www.google.pl/search?q=rd-m531&rlz=1C1AOHY_plPL719PL720&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiKke2X_d3UAhVlI8AKHaTbDg4Q_AUICigB&biw=1920&bih=989
Mod Team Puklus Napisano 27 Czerwca 2017 Mod Team Napisano 27 Czerwca 2017 Czy tak ma być czy moja przerzutka jest uszkodzona? A jak ci sie wydaje ... Płaszczyzna śruby mocującej i łożyska wózka ma być taka same. kółeczka mają być prostopadłe do śruby mocującej, jak nie są, przerzutka nadaje się do kosza, prawdopodobnie.
hunter.zax Napisano 27 Czerwca 2017 Autor Napisano 27 Czerwca 2017 Na zdrowy rozsądek płaszczyzna mocowania do haka i płaszczyzna kółek wózka powinna być równoległa ale oglądałem ją i nie zauważyłem żadnego uszkodzenia mechanicznego mało tego,tam nie ma innej możliwości żeby coś się rozregulowało bo ramię przerzutki jest zakołkowane i inaczej pracować nie może.Zrobiłem zdjęcia i jak ogarnę jak je dodać to niezwłocznie to zrobię dla lepszego zobrazowania tematu. http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2017/6/27/8653013_RD531.jpg.jpg
Mod Team Puklus Napisano 27 Czerwca 2017 Mod Team Napisano 27 Czerwca 2017 Możesz spokojnie używać tej przerzutki jako przycisk do papieru. Nie widać usterek mechanicznych ?? a te wszystkie dziary to co ? Na 99 % przerzutka została wkręcona w szprychy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.