Rowerek1 Napisano 18 Czerwca 2017 Napisano 18 Czerwca 2017 Witam, chciałem zakupić manetki 9x3 do nowej kasety 9 rzędowej i nowej przerzutki tylnej i w związku z tym mam pytanie - co to za technologia i czy będą kompatybilne ze "zwykłą" kasetą czy inne części do tej manetki musza być jakieś "specjalne"? - opis manetek poniżej: SPECYFIKACJA: Technologie: Exact Actuation ratio, Impulse Technology Obsługiwane przełożenia: 2x10 / 3x10 lub 3x9 Kompatybilność: 10-biegowe Exact Actuation; 2/3-tarczowe X-Glide; 9-biegowe Exact Actuation Materiał: aluminium, kompozyty Mam rower górski XC z hamulcami tarczowymi i 7 biegowymi manetkami sram. Zastanawia mnie ta technologia - Exact Actuation ratio, Impulse Technology, 9-biegowe Exact Actuation - nie wiem o co chodzi Proszę forumowiczów o wyjaśnienie tej kwestii
Mod Team Puklus Napisano 18 Czerwca 2017 Mod Team Napisano 18 Czerwca 2017 Co znaczą dokładnie treba by pewnie szukać na stronie srama, wydaje mi sie że to 1:1 czyli przerzutka rusza się dokładnie tyle ile ciągnie manetka. Wracając do kasety, możesz mieć 9 rzędową dowolną. Szosową, górską, sram, shimano czy Sun race i będzie to działać. Lepiej lub gorzej, zależy od specyfikacji przerzutki, jakie kasety ona obsługuje i jakości samych kaset oraz łańcucha, natomiast nie potrzeba ci żadnej wymyślnej kosmicznej kasety.
Rowerek1 Napisano 18 Czerwca 2017 Autor Napisano 18 Czerwca 2017 A, rozumiem, bo właśnie nie byłem pewny o co chodzi z tą 9-biegowe Exact Actuation i myślałem, że jakaś kaseta specyficzna jest do tego potrzebna. Dzięki za błyskawiczną odpowiedź Puklus
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.