Skocz do zawartości

[manetki] Technologie: Exact Actuation ratio, Impulse Technology - czyli?

Rowerek1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, chciałem zakupić manetki 9x3 do nowej kasety 9 rzędowej i nowej przerzutki tylnej i w związku z tym mam pytanie - co to za technologia i czy będą kompatybilne ze "zwykłą" kasetą czy  inne części do tej manetki musza być jakieś "specjalne"? - opis manetek poniżej:

SPECYFIKACJA:

• Technologie: Exact Actuation ratio, Impulse Technology
  • Obsługiwane przełożenia: 2x10 / 3x10 lub 3x9
  • Kompatybilność: 10-biegowe Exact Actuation; 2/3-tarczowe X-Glide; 9-biegowe Exact Actuation
  • Materiał: aluminium, kompozyty

Mam rower górski XC z hamulcami tarczowymi i 7 biegowymi manetkami sram. Zastanawia mnie ta technologia - Exact Actuation ratio, Impulse Technology, 9-biegowe Exact Actuation - nie wiem o co chodzi

Proszę forumowiczów o wyjaśnienie tej kwestii 

• Mod Team
Napisano

Co znaczą dokładnie treba by pewnie szukać na stronie srama, wydaje mi sie że to 1:1 czyli przerzutka rusza się dokładnie tyle ile ciągnie manetka.

Wracając do kasety, możesz mieć 9 rzędową dowolną. Szosową, górską, sram, shimano czy Sun race i będzie to działać. Lepiej lub gorzej, zależy od specyfikacji przerzutki, jakie kasety ona obsługuje i jakości samych kaset oraz łańcucha, natomiast nie potrzeba ci żadnej wymyślnej kosmicznej kasety.

Napisano

A, rozumiem, bo właśnie nie byłem pewny o co chodzi z tą 9-biegowe Exact Actuation i myślałem, że jakaś kaseta specyficzna jest do tego potrzebna. Dzięki za błyskawiczną odpowiedź Puklus :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...