pawelwwa Napisano 16 Czerwca 2017 Napisano 16 Czerwca 2017 Posiadam manetki wraz z przerzutkami XT 3x8, przy przekładce ramy i modyfikacji napędu zastanawiam się nad zmianą 2x8 - tu bym dawał XT 785 38x24 mam za 430zł z suportem XT BSA, tylko takie pytanie czy da rade p.przód tak ustawić aby przypadkiem nie zrzucić na ramę lub na ramie - myślałem, aby tak to skręcić: na najmniejszej koronce (gdy linka jest wypięta) tak ustawić aby było na koronce 24, na środkowym ustawieniu manetki aby nadal było na 24, na najwyższym aby wskoczyło na 38. Czytałem wiele opinii, że jest potrzebna nowa przerzutka 2x10, ale czy naprawdę nie można tego ustawić? Inna opcja to zostać na 3x8 z korbą FC-M523 (Octalink) za 250zł z suportem.
Mod Team sznib Napisano 17 Czerwca 2017 Mod Team Napisano 17 Czerwca 2017 myślałem, aby tak to skręcić: na najmniejszej koronce (gdy linka jest wypięta) tak ustawić aby było na koronce 24, na środkowym ustawieniu manetki aby nadal było na 24, na najwyższym aby wskoczyło na 38. Nie, nie. Ustawiasz normalnie żeby z młynka wrzucało na większą zębatkę i śrubką w przerzutce blokujesz możliwość wychylenia dalej na zewnątrz. Starą przerzutkę przednią możesz zostawić pod warunkiem zamontowania rockringa w korbie w miejscu blatu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.