Skocz do zawartości

[<4000] Gravel?

MaxC

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,
Szukam roweru za około 3500 zł, jeśli będzie warto to maksymalnie 4000 zł. Do jazdy w 80% asfalt (czasami w nie najlepszym stanie) i 20% szutrowe, ubite, leśne, polne ścieżki. Dystans początkowo do 50 km, docelowo 50-100 km. Zależy mi na bardziej komfortowej geometrii. Cross sprawdziłby się ale... Uważam, że nie potrzebuje amortyzatora i go nie chcę. Zawsze chciałem szosę, ale ona by mnie ograniczała. Pytanie czy gravel to dobry wybór?

GT Grade Sora (http://www.gtbicycles.pl/rowery/2017-szosowe/enduroad/grade-sora). Warto się nad tym zastanawiać? 

Napisano

FUJI TREAD 1.3 (2016) na Tiagrze nie do dostania, TREAD 1.1 (2017) poza budżetem.

Czy dla nie wprawionego 'kolarza' napęd 1x11 (np. w ACCENT FURIOUS) to złe rozwiązanie?

Może B'TWIN TRIBAN 540 + szersze opony byłby dobrym rozwiązaniem?

Napisano

Ja mam M (54) - wzrost 178. Wg mnie L powinna być ok, ale jak zawsze lepiej się przymierzyć.

Edit:

Widzę, że jesteś na pograniczu rozmiarów, warto w tym przypadku zrobić przymiarkę. W moim przypadku wybierałem pomiędzy M i L, i bardziej mi przypasowała eMka.

Napisano

Niestety nie mam możliwości przymiarki. Patrząc na geometrię i wymiar 'standover' w rozmiarze XL miałbym tylko kilka cm (maksymalnie 3) zapasu nad górną rurą. Dlatego celuję w L (56 cm). 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...