Skocz do zawartości

[Zębatki/blaty] luźny łańcuch

Nekobu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, posiadam z przodu blat 40t, a z tyłu zębatkę 15t, singlespeed (rower dirtowy) gdy zapnę łańcuch jest on luźny spada bez przerwy, nie mam możliwości napiąć go za pomocą przesunięcia koła gdyż moja rama nie posiada poziomych haków, napinaczem na hak przerzutki także nie mogę się poratować gdyż nie mam go jak zamontować.

Pytanie czy jak zmienie przedni blat na 42t wszystko będzie ok? Czy może zmienić go na mniejszy?

Napisano

Co to za rama? Daj foto.

No a nie prościej skrócić łańcuch? Chociaż według mnie jak byś nie kombinował to bez regulacji napinaczem/ przesuwaniem koła w życiu nie utrafisz tak żeby było to dobrze napięte.

Napisano

Zębatką w życiu nie utrafisz jak już kolega wyżej wspomniał. Są półogniwa do łańcucha, ale to nadal nomen omen półśrodki... Daj foto to coś wspólnie się wymyśli.

Napisano

Nie mogę skrócić łańcucha gdyz wtedy nie mogę go spiąć albo wisi albo nie da sie spiąć. Nie mam pojęcia co to za rama. 

post-204851-0-36512400-1497298296_thumb.jpg

post-204851-0-02018800-1497298303_thumb.jpg

post-204851-0-29207900-1497298311_thumb.jpg

Napisano

A skąd masz tą ramę? Masz zdjęcie całego roweru?

Jak na moje oko to czegoś tam brakuje, dziwny jest też ten element który dociska nakrętka osi.

Napisano

Rower dorwałem dziś w okazyjnej cenie dałem za niego 2 stówki. Fotki całości (z góry sorki za lipną jakość fotek, słabe światło na korytarzu) 

post-204851-0-61237600-1497299031_thumb.jpg

post-204851-0-24968200-1497299039_thumb.jpg

• Mod Team
Napisano

Owszem, brakuje tam haka ... haka przerzutki bo to nie rama pod singla. Stąd napęd wygląda jak wygląda. Musisz użyć napinacza.

Napisano

Da radę zamontować w tej ramie hak na przerzutkę? Jeśli tak to wtedy zaopatrzę się w napinacz montowany na hak i po problemie 

Napisano

XCM do dirtu, nie wróży to nic dobrego raczej. 200 zł niby mało, ale patrząc na stan to jakoś wybitnie więcej on warty nie jest

Napisano

Niezłe koła są, na piastach felta obreczach WTB 36h, hamulec hydrauliczny Tektro Auriga Comp z tarcza 180mm to samo to jest juz pewnie wiecej warte ale wracajac do tematu - da sie tu zamontowac hak? Jesli tak to jaki rodzaj itp bo nie mam o tym zielonego pojecia

• Mod Team
Napisano

Da radę zamontować w tej ramie hak na przerzutkę?

Malo tego ze da, to część konstrukcyjna ramy, nie powinieneś bez tego jeździć.

Napisano

Nie wydawalo mi sie, ze to takie wazne ale jak to mowia "czlowiek uczy sie cale zycie". Tylko jaki ten hak? Mozecie podrzucic jakies linki do przykladowych pasujacych hakow?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...