Skocz do zawartości

[przerzutka] tył sram x5/ x7 co wybrać

Panoramiks

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam   mam  od nowości  swoim rowerze napęd srama x5 całość,  przód korba dwa blatowa, z tyłu 10 rzędowy napęd  długi wózek , nie dawno rozleciała mi się przerzutka ,a zastanawiam się czy da się na manetki x5 zamontować przerzutkę tył x7  , z tego co czytałem to powinno się dać , ale ma to sens da mi to jakieś większe rezultaty? ,czy szkoda przepłacać ,bo jak mam coś kupić to chciałbym się podpytać w co warto inwestować na przyszłość ….Pozdro:)

Napisano

Przy shimano większy efekt niż dobra przerzutka, dawało wsadzenie lepszych manetek. Jeśli chodzi o przerzutki Srama, mam u siebie X5 9s i to jest dobry produkt. Jeśli u Ciebie nie jest uszkodzona albo zużyta, to wsadzenie wyższego modelu wpłynie praktycznie tylko na masę.

Napisano

Tak jak pisałem cały napęd to sram X5 , a tylna  przerzutka została zniszczona podczas rajdu , a skoro mam teraz kupować nową  to chciałem się podpytać czy zakup np. x7 ma sens , i czy manetka x5 obsłuży wszystko? , czy pozostać przy tym co było oryginalnej konfiguracji…

Napisano

Mea culpa, chyba ślepa plamka mi się aktywowała :D

Manetka X5 jak najbardziej obsłuży przerzutkę X7, ważne tylko żeby była 10s. Jeśli chodzi o kwestie czy warto - to zależy za ile wyłapiesz. Jedną znalazłem za 330zł - dałbym se spokój przy takiej cenie. Skoro się zastanawiasz w co inwestować, załóż temat w którym opiszesz Twój rower, na pewno jakieś opinie się pojawią. Informacje o samym napędzie to trochę mało, żeby gadać.

Napisano

To góral 29er , na osprzęcie sramowskim, tak właśnie chciałem się podpytać czy będzie jakaś wymierna korzyść po przejściu na X7 , może gdyby kiedyś tam zepsułaby się manetka to też bym zmienił ,ale na razie potrzebuję samą przerzutkę dokupić…

tutaj jest za 229zł opłaca się taka by pasowała? , bo tą co miałem wcześniej to miała długi wózek ma to duże znaczenie ? musi byś taki sam?...

http://www.alpebike.pl/przerzutka-tyl-sram-sredni-wozek-ciemny-szary-p-16229.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...