Panoramiks Napisano 12 Czerwca 2017 Napisano 12 Czerwca 2017 Witam mam od nowości swoim rowerze napęd srama x5 całość, przód korba dwa blatowa, z tyłu 10 rzędowy napęd długi wózek , nie dawno rozleciała mi się przerzutka ,a zastanawiam się czy da się na manetki x5 zamontować przerzutkę tył x7 , z tego co czytałem to powinno się dać , ale ma to sens da mi to jakieś większe rezultaty? ,czy szkoda przepłacać ,bo jak mam coś kupić to chciałbym się podpytać w co warto inwestować na przyszłość ….Pozdro:)
marcingrychtol Napisano 12 Czerwca 2017 Napisano 12 Czerwca 2017 Przy shimano większy efekt niż dobra przerzutka, dawało wsadzenie lepszych manetek. Jeśli chodzi o przerzutki Srama, mam u siebie X5 9s i to jest dobry produkt. Jeśli u Ciebie nie jest uszkodzona albo zużyta, to wsadzenie wyższego modelu wpłynie praktycznie tylko na masę.
Panoramiks Napisano 12 Czerwca 2017 Autor Napisano 12 Czerwca 2017 Tak jak pisałem cały napęd to sram X5 , a tylna przerzutka została zniszczona podczas rajdu , a skoro mam teraz kupować nową to chciałem się podpytać czy zakup np. x7 ma sens , i czy manetka x5 obsłuży wszystko? , czy pozostać przy tym co było oryginalnej konfiguracji…
marcingrychtol Napisano 13 Czerwca 2017 Napisano 13 Czerwca 2017 Mea culpa, chyba ślepa plamka mi się aktywowała Manetka X5 jak najbardziej obsłuży przerzutkę X7, ważne tylko żeby była 10s. Jeśli chodzi o kwestie czy warto - to zależy za ile wyłapiesz. Jedną znalazłem za 330zł - dałbym se spokój przy takiej cenie. Skoro się zastanawiasz w co inwestować, załóż temat w którym opiszesz Twój rower, na pewno jakieś opinie się pojawią. Informacje o samym napędzie to trochę mało, żeby gadać.
clavdivs Napisano 13 Czerwca 2017 Napisano 13 Czerwca 2017 Pozostań przy x5, kupno x7 nie zrobi różnicy.
Panoramiks Napisano 13 Czerwca 2017 Autor Napisano 13 Czerwca 2017 To góral 29er , na osprzęcie sramowskim, tak właśnie chciałem się podpytać czy będzie jakaś wymierna korzyść po przejściu na X7 , może gdyby kiedyś tam zepsułaby się manetka to też bym zmienił ,ale na razie potrzebuję samą przerzutkę dokupić… tutaj jest za 229zł opłaca się taka by pasowała? , bo tą co miałem wcześniej to miała długi wózek ma to duże znaczenie ? musi byś taki sam?... http://www.alpebike.pl/przerzutka-tyl-sram-sredni-wozek-ciemny-szary-p-16229.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.