Skocz do zawartości

[800zł] jaki rower?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

czesc

szukam roweru do MAX 800zł (razem z wysyłką )

wymagania to przedni amortyzator i aby dało sie na tym jezdzic

w carrefurze obok mnie jest "arkus beryl 270 2015" za 750zł

ale poczytałem troche ze nie warto brac rowerów z takich sieciówek

ktoś cos doradzi?

dodam iż nie jestem jakims maniakiem rowerowym ,ale w weekend lubie sie czasem gdzies przejechac 

dlatego jezeli bedzie cos ciekawego to nawet za 600zł wezme biggrin.png

Napisano

Przy takim budżecie poszukałbym jakiejś używki, z lepszym osprzętem (i mniejszą wagą) niż to co wyprzedają w marketach.

Często można znaleźć fajne okazje , a nawet po negocjować cenę. Tylko trzeba się pilnować , aby nie kupić  trefnego towaru z kradzieży.

Napisano

czyli kasę masz niewystarczającą na sam amortyzator :) .... z rowerem kupisz ewentualnie wyrób amortyzatoropodobny...

Proponuję, póki co, sztywny widelec (co wcale nie znaczy że będzie ci łatwiej). Za to powinno być i lżej, i taniej

Napisano

To już lepiej weź nowiutkiego RockRidera z Decathlona za 799zł.Nowy dłużej pojeździ bo nowy i świeży osprzęt tutaj może być już wyjeżdżony.

A no i dostawa pod sam dom za darmo! :) 

Napisano

Z tego co widzę to RockRider będzie lepszym wyborem min. przez linki które są pod rama i tak łatwo nie zardzewieją jak te w Kandsie. U mnie w mieście co czwarty rowerzysta ma ten rower i na dole sąsiad i jeździ na nim już od lutego więc działa dobrze.Bierz Ridera będzie w sam raz na wypady z kolegami na boisko czy do lasu ;) 

Napisano

Nie będe Ci już mieszał zrób jak uważasz.Pamiętaj że rower musi być bezpieczny, polecam ci tą nówke z dekatlonu  RockRidera ^^

Też go nie moge znaleźć w sumie rower ten z OLX ma jedna lepsza rzecz , przerzutki DEORE XT będa lepiej dzialac jak ci rysy nie przeszkadzaja to mozesz wziac

Napisano

Do używanych rowerów warto mieć kogoś, kto się zna i go z Tobą obejrzy. Będąc szczerym - nie ma oczywiście nic złego w zasięganiu opinii forum, ale jednocześnie nie można zakładać, że masz odpowiedni poziom wiedzy, żeby się nie wkopać na minę i być zadowolonym z zakupu używki. Jak z autami, możesz mieć szczęście, a możesz trafić np. na pęknięta ramę. Jak wiesz na co patrzeć, to już co innego.

No i nie szukałbym tego na OLXie.

Nowy dłużej pojeździ bo nowy i świeży osprzęt tutaj może być już wyjeżdżony.

Dwa lata temu poleciłem koledze Gianta Terrago na cioniowanej ramie cr-mo i osprzęcie STX/RC, bo się trafił akurat, poszedł za 850zł. Dałbym se obie nogi obciąć, że nowy rower zetrze się na pył, zanim padnie to Terrago.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...