epon Napisano 8 Czerwca 2017 Napisano 8 Czerwca 2017 Mam korbę która na jednym ramieniu ma naklejkę fc-m431 a na drugim fc-m430/431 natomiast nie mam pojęcia jaki tak siedzi wkład suportu, czy da się określić czy to jest na kwadrat czy octalink bez sciągania korby (nie mam odpowiednich narzędzi) czy raczej jest to nie możliwe ? Jak by to miało pomóc to wrzucam fotkę korby http://imgur.com/a/TvMAv
seraph Napisano 8 Czerwca 2017 Napisano 8 Czerwca 2017 Wykręć śrubę mocującą i zobaczysz czy masz kwadrat czy wielowypust. Oś octalinka jest też sporo grubsza od kwadratu i to widać jak się już raz widziało
marcingrychtol Napisano 9 Czerwca 2017 Napisano 9 Czerwca 2017 Na me oko to Alivio i octalink, bo mam taką szarą, ale nie wiem czy nie było różnych wersji.
Tatanka Napisano 9 Czerwca 2017 Napisano 9 Czerwca 2017 Z takim rodzajem śrub do mocowania ramion to model z octalinkiem.
Tatanka Napisano 9 Czerwca 2017 Napisano 9 Czerwca 2017 Ale tutaj śruba jest z otworem przelotowym.W octalinku można taką zastosować,ponieważ średnica śruby jest większa
epon Napisano 9 Czerwca 2017 Autor Napisano 9 Czerwca 2017 Octalink Zrobiłem jak seraph poradził, Tak więc od razu mam pytanie, wiem że wkład suportu bb-es25 pasuje do niej, ale czy to jest najlepsza opcja ? Czy może jednak warto coś innego kupić ?
seraph Napisano 9 Czerwca 2017 Napisano 9 Czerwca 2017 Nie ma sensu. Jest ES50 czy coś takiego, który jest tylko droższy. U mnie ES25 kręci się jak nowy już 6 tysiąc km, a po suchej szosie to ja bynajmniej nie jeżdżę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.