Skocz do zawartości

[do 1900zł] Rower XC/MTB - 50% asfalt - 50% teren leśny. <- DAMSKI

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemanko
Potrzebuje roweru, nie dla mnie, rower ma być w codziennym użytku do pracy, stąd musi być lekki ponieważ po pracy będzie wnoszony na 4 piętrowy blok, napisałem 50% asfalt i 50% teren bo tak to proporcjonalnie będzie wychodziło. Osoba zainteresowana nowym rowerem jest amatorką, stąd nie wiem na co patrzyć w sklepach stacjonarnych jeżeli chodzi o wybór roweru.
Mysle że każdy wie ze jezeli sie powie sprzedawcy "Panie daj pan rower do 2000 " to nie da nam wcale takiego dobrego a wepchnie to co mu bedzie sie oplacalo sprzedać...
Stąd nie chce konkretnych modelów tylko uwag dotyczących przy wybieraniu nowego roweru. 

Amor: powietrzny czy sprężynowy? Domyslam sie ze 100mm max wystarczy zdecydowanie jak nie mniej
Rama: z tego co wiem osoba nie chce damskiej ramy tylko normalną. Osoba testowała rame firmy scott lub merida o rozmiarze damskiej 17,5 ale meska podobno tylko 18, ale co to Wam powie to nie wiem.. ;) 
Koła: strzelam ze wystarczą 1,9 albo 2,1 max, 26 cali to wiadomo z uwagi na 160cm wzrostu..
Przerzutki: dostałem informacje żę 27 przełożeń to minimum - by nie jezdzilo sie za wolno :D  
hamulce, nic sie nie znam na ten temat, mój rower tez mi ziomki z forum dobierali i dobrze dobrali :D 

Bylibyśmy ogromnie wdzięczni za udzielone rady i uwagi dotyczące kupna do tej ceny. 

Pozdrawiam i z góry dzięęęęki :))

Napisano
Kup jej Panie ten i będziesz obopólnie zadowolony. MEDANO PHOTON 02 17 Hydraulika m445 27speed Cz-wa (6847108634) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Pozdrower

o ja Cie pie... ale sztosik <3 

znajac życie przyczepi się o głupi kolor...  :laugh:

Napisano

Czy jak na rame 17cali rower nie powinien ważyć dużo mniej niż te 13,5kg? to moj rower o ramie 21 cali waży 12,8kg ;) 
ktos wyjasni czemu taki ciezki? i czy naprawdę warto zamawiac i ryzykowac bez gwarancji i czegokolwiek? :)

Żółta nuta ramy idealnie zagra z wikliną koszyka ....

UMARŁEM. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...