radm3 Napisano 3 Czerwca 2017 Napisano 3 Czerwca 2017 Witam, Zastanawiam się nad kupnem plecaka Deuter Trans Alpine w wersji 30L. Chciałbym go kupić na dojazdy do pracy. Mam dwa pytania do osób posiadających taki plecak: Czy zmieszczą się w nim pantofle rozmiar 43 + laptop 14,1 cala + zasilacz? Przy załadowaniu maksymalnym co Wam się do niego zmieściło? Pozdrawiam Cytuj
Ros Napisano 3 Czerwca 2017 Napisano 3 Czerwca 2017 Nie mam wprawdzie tego konkretnego modelu, ale mam inny plecak Deutera - Futurę 26. Ma on inny system nośny (stelaż + siatka), który ogranicza nieco pojemność a i tak wożę laptopa 15,6", ubranie na zmianę (spodnie, koszula, t-shirt), u-locka Kryptonite, ręcznik, kosmetyczkę, pojemnik z jedzeniem i jeszcze parę gratów - wszystko się mieści Spokojnie zatem się pomieścisz z wymienionymi rzeczami w tak spory plecak. Jak Deuter to jest jeszcze jeden plecak, nad którym możesz się zastanowić: https://goodsport.pl...ter-futura-295/ Nie jest to wprawdzie plecak typowo rowerowy bo do turystyki górskiej, ale warto się nad nim zastanowić ponieważ: - ma b.dobry system nośny tj. aluminiowy stelaż i rozciągnięta na nim siatka. Deuter nazywa to rozwiązanie Aircomfort. Dokładnie taki sam mam w mojej Futurze 26 i mogę go polecić - wygodny, plecy mniej się pocą niż w przypadku wyprofilowanej pianki, - jest pojemny. W 28l można sporo upchnąć. Wadą może być jednak brak prostych pleców (właśnie ze względu na system nośny) co ogranicza pakowność plecaka. Cytuj
ssslawecki Napisano 3 Czerwca 2017 Napisano 3 Czerwca 2017 Ja mam Deuter Trans Alpine w wersji 30L. Generalnie polecam - ale jest to wybór optymalny, a nie najlepszy, bo najlepszego nie ma, albo nie ma w porównywalnych pieniądzach. Ja przynajmniej wtedy nie znalazłem. I jeszcze jedna uwaga - gdzieś mi w prasie rowerowej przemknęła informacja o zmianach designu i to chyba właśnie Trans Alpine - poszukam jeszcze, ale wstępnie napisze, że miało to być inne mocowanie kasku na zewnątrz i to mi się nie podobało, bo obecne jest świetne i nawet spore paczki z paczkomatu przywoziłem bez "buulu". Wracając do plecaka - jest naprawdę duży, pakowny, bardzo trwały (materiał i zamki) i ma wiele kieszeni i przegródek, więc łatwo o porządek i dostępność. Ma dzieloną komorę główną, więc można np. odseparować coś brudnego czy mokrego. Ja w dolnej części wożę np. przeciwdeszczówkę, narzędzia, itp. Komora na laptopa jest duża, bo wchodzi mój 16,4 calowiec. Zaletą jest też pokrowiec przeciwdeszczowy i chyba była karimata w komplecie. Teraz wady - wg mnie. Wentylacja pleców jest bardzo dobra, ale na pewno lepszą mają te wersje air-cośtam (kosztem pojemności i kieszeni na pasie biodrowym). Kieszenie na pasie biodrowym były wymagane, bo wożę tam klucze i z tym plecakiem jeżdżę codziennie praca-dom, jednak ich siateczkowa konstrukcja, choć trwała, to uniemożliwia przewożenie drobniutkich przedmiotów, a klucze przy wyjmowaniu potrafią się wrednie zahaczyć. Kupiłem dobrze, bo za 330zł. Cytuj
radm3 Napisano 8 Czerwca 2017 Autor Napisano 8 Czerwca 2017 (edytowane) Dziękuję za odpowiedzi. Po przeczytaniu paru negatywnych opinii o jakości plecaków Deuter, zdecydowałem się używać plecaka który miałem wcześniej - Titan Everki. Dokupię sobie tylko lusterka, bo te na kasku się nie sprawdza z tak dużym plecakiem. Edytowane 8 Czerwca 2017 przez radm3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi