marrczeczek Napisano 11 Maja 2017 Napisano 11 Maja 2017 Witam... Mam problem iż jechałem sobie rowerem... i nagle coś strzeliło w przezutkach w tylnej stronie roweru...I jak kręciłem pedałami to łancuch wszystko działał na zebatkach sie krecił i wszystko bylo git a tylnie koło sie nie kręciło...Jak kopnełem w przezutkę to zazelo działac ale musiałem cały czas pedałować bo jak chciałem z górki jechac i przestawałem pedałować to znowu cos strzelało PROSZĘ O POMOC!
Mod Team durnykot Napisano 11 Maja 2017 Mod Team Napisano 11 Maja 2017 I jak kręciłem pedałami to łancuch wszystko działał na zebatkach sie krecił i wszystko bylo git a tylnie koło sie nie kręciło... Jak kopnełem w przezutkę to zazelo działac Czy ktoś może to na polski przetłumaczyć ?
MrVoodoo Napisano 11 Maja 2017 Napisano 11 Maja 2017 Pewnie bębenek wysiadł, a bardziej prawdopodobne - wolnobieg. Nie musisz kopać w przerzutkę, musisz kupić nowe koło.
MMMAAACCC7 Napisano 11 Maja 2017 Napisano 11 Maja 2017 Witam... Mam problem iż jechałem sobie rowerem... i nagle coś strzeliło w przezutkach w tylnej stronie roweru... I jak kręciłem pedałami to łancuch wszystko działał na zebatkach sie krecił i wszystko bylo git a tylnie koło sie nie kręciło... Jak kopnełem w przezutkę to zazelo działac ale musiałem cały czas pedałować bo jak chciałem z górki jechac i przestawałem pedałować to znowu cos strzelało PROSZĘ O POMOC! spróbuję- Byłem na przejażdżce. Nagle w tylnej części napędu coś strzeliło, korba/kaseta/łancuch/wolnobieg przestał/a/o przekazywać napęd na koło. po solidny uderzeniu w okolice przerzutki/wolnobiwegu/kasety zaczęło działać, lecz brak pedałowania znów powodował owy trzask.
seraph Napisano 11 Maja 2017 Napisano 11 Maja 2017 To jak padło sprzęgło w wolnobiegu to wystarczy wymienić wolnobieg. Jak w bębenku to lepiej chyba całe koło. Pomóżmy chłopakowi, bo może rowerem do szkoły jeździ to jego jedyna szansa
Gość Napisano 11 Maja 2017 Napisano 11 Maja 2017 Na przyszłość nie kop w przerzutkę bo to najlepsza droga do skrzywienia haka/ wózka i narobienia sobie kolejnych problemów Swoją drogą, jestem pod ogromnym wrażeniem nazwy tematu, o ile dobrze widzę to mamy coś o SPD, Ritchey Comp, Narrow Wide
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.