Skocz do zawartości

[spd] Ritchey Comp - NW CO TO Ritchey ALE OK XD Problem z Napedem!

marrczeczek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam... Mam problem iż jechałem sobie rowerem... i nagle coś strzeliło w przezutkach w tylnej stronie roweru...
I jak kręciłem pedałami to łancuch wszystko działał na zebatkach sie krecił i wszystko bylo git a tylnie koło sie nie kręciło...
Jak kopnełem w przezutkę to zazelo działac ale musiałem cały czas pedałować bo jak chciałem z górki jechac i przestawałem pedałować to znowu cos strzelało PROSZĘ O POMOC!

• Mod Team
Napisano

I jak kręciłem pedałami to łancuch wszystko działał na zebatkach sie krecił i wszystko bylo git a tylnie koło sie nie kręciło... Jak kopnełem w przezutkę to zazelo działac

Czy ktoś może to na polski przetłumaczyć ?

Napisano

Pewnie bębenek wysiadł, a bardziej prawdopodobne - wolnobieg. Nie musisz kopać w przerzutkę, musisz kupić nowe koło.

Napisano

Witam... Mam problem iż jechałem sobie rowerem... i nagle coś strzeliło w przezutkach w tylnej stronie roweru...

I jak kręciłem pedałami to łancuch wszystko działał na zebatkach sie krecił i wszystko bylo git a tylnie koło sie nie kręciło...

Jak kopnełem w przezutkę to zazelo działac ale musiałem cały czas pedałować bo jak chciałem z górki jechac i przestawałem pedałować to znowu cos strzelało PROSZĘ O POMOC!

spróbuję-

Byłem na przejażdżce.

Nagle w tylnej części napędu coś strzeliło, korba/kaseta/łancuch/wolnobieg przestał/a/o przekazywać napęd na koło. 

po solidny uderzeniu w okolice przerzutki/wolnobiwegu/kasety zaczęło działać, lecz brak pedałowania znów powodował owy trzask.

Napisano

To jak padło sprzęgło w wolnobiegu to wystarczy wymienić wolnobieg. Jak w bębenku to lepiej chyba całe koło. Pomóżmy chłopakowi, bo może rowerem do szkoły jeździ to jego jedyna szansa :thumbsup:

Napisano

Na przyszłość nie kop w przerzutkę bo to najlepsza droga do skrzywienia haka/ wózka i narobienia sobie kolejnych problemów  :whistling:

Swoją drogą, jestem pod ogromnym wrażeniem nazwy tematu, o ile dobrze widzę to mamy coś o SPD, Ritchey Comp, Narrow Wide  :laugh:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...