Skocz do zawartości

[Opony] Pompowanie opon pompką do amortyzatorów-Manometr

Bayan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy w pompce do amortyzatorów manometr wskaże prawidłową wartość ciśnienie czy może ja zawyżyć lub zaniżyć

Wiem że tą pompką nie powinienem pompować opon ale jest to jedyna pompka z manometrem a nie chce wystrzelić opony w powietrze

Napompowałem do 50 psi ale opony wydają się bardzo twarde a Max jest 84 psi

Napisano

Opony pompowałeś pompką do amortyzatora, to co ty zacząłeś przed majówką? A tak na poważnie to jeżeli pompka nie kosztowała dolara za oceanem to powinna wskazywać poprawnie. W końcu ciśnienie to ciśnienie niezależnie od pojemnika.

Napisano

Najpierw piszesz psi teraz bar, używaj jednej jednostki. Miałeś 2.5 bara a teraz masz prawie 3.5 a opony mogą przyjąć wg. producenta niecałe 6 więc jeszcze sporo. Jak sądzę są to wąskie opony. Sprawdź jak się teraz jeździ i jak będzie kiepsko to jeszcze dopompuj. Ta pompka będzie wskazywała poprawne ciśnienie.

Napisano

84PSI to sporo jest, nie wiem co masz za opony i jakie obręcze, ale generalnie szybciej strzeli obręcz niż opona od za wysokiego ciśnienia.

Pewnie to jakaś szosa czy cross i opony wąskie?

Napisano

Cross z oponami Michelin protek cross 700x35

Napompowałem na 60 psi i więcej mi raczej nie potrzeba

Napisano

A ja mam takie pytanie, czy możliwe jest, aby manometr w pompce Beto źle pokazywał? Przy pompowaniu dętki w kole wskazał trochę mniej niż 2 Bary, pompuję dalej i idzie to dość ciężko, a manometr stoi. Nie wiem czy mam pompować dalej, czy manometr mi się popsuł... A nie chcę żeby coś strzeliło. https://www.centrumrowerowe.pl/akcesoria/pompki-rowerowe/reczne/p,pompka-z-manometrem-cmp-007-beto,170766.html O taka pompka, tylko ma już parę lat, stąd moje obawy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...