Bayan Napisano 7 Maja 2017 Napisano 7 Maja 2017 Czy w pompce do amortyzatorów manometr wskaże prawidłową wartość ciśnienie czy może ja zawyżyć lub zaniżyć Wiem że tą pompką nie powinienem pompować opon ale jest to jedyna pompka z manometrem a nie chce wystrzelić opony w powietrze Napompowałem do 50 psi ale opony wydają się bardzo twarde a Max jest 84 psi
byh81 Napisano 7 Maja 2017 Napisano 7 Maja 2017 Opony pompowałeś pompką do amortyzatora, to co ty zacząłeś przed majówką? A tak na poważnie to jeżeli pompka nie kosztowała dolara za oceanem to powinna wskazywać poprawnie. W końcu ciśnienie to ciśnienie niezależnie od pojemnika.
Bayan Napisano 7 Maja 2017 Autor Napisano 7 Maja 2017 Opony tylko dopompowałem bo miały około 2,5 barów A pompkę mam taką https://www.centrumrowerowe.pl/akcesoria/pompki-rowerowe/do-amortyzatorow/p,pompka-do-amortyzatorow-sp-003ag-beto,388467.html?skad=googlepla&gclid=CK6SwPeB3tMCFZbJsgodJTwLgA
byh81 Napisano 7 Maja 2017 Napisano 7 Maja 2017 Najpierw piszesz psi teraz bar, używaj jednej jednostki. Miałeś 2.5 bara a teraz masz prawie 3.5 a opony mogą przyjąć wg. producenta niecałe 6 więc jeszcze sporo. Jak sądzę są to wąskie opony. Sprawdź jak się teraz jeździ i jak będzie kiepsko to jeszcze dopompuj. Ta pompka będzie wskazywała poprawne ciśnienie.
phoe Napisano 7 Maja 2017 Napisano 7 Maja 2017 84PSI to sporo jest, nie wiem co masz za opony i jakie obręcze, ale generalnie szybciej strzeli obręcz niż opona od za wysokiego ciśnienia. Pewnie to jakaś szosa czy cross i opony wąskie?
Bayan Napisano 7 Maja 2017 Autor Napisano 7 Maja 2017 Cross z oponami Michelin protek cross 700x35 Napompowałem na 60 psi i więcej mi raczej nie potrzeba
Borsuczy Napisano 11 Maja 2017 Napisano 11 Maja 2017 A ja mam takie pytanie, czy możliwe jest, aby manometr w pompce Beto źle pokazywał? Przy pompowaniu dętki w kole wskazał trochę mniej niż 2 Bary, pompuję dalej i idzie to dość ciężko, a manometr stoi. Nie wiem czy mam pompować dalej, czy manometr mi się popsuł... A nie chcę żeby coś strzeliło. https://www.centrumrowerowe.pl/akcesoria/pompki-rowerowe/reczne/p,pompka-z-manometrem-cmp-007-beto,170766.html O taka pompka, tylko ma już parę lat, stąd moje obawy.
phoe Napisano 11 Maja 2017 Napisano 11 Maja 2017 No mógł się zepsuć, ale przecież przez internet diagnozy Ci nikt nie postawi.
Borsuczy Napisano 11 Maja 2017 Napisano 11 Maja 2017 A jakoś orientacyjnie nie da się określić czy on działa czy nie, co nie? Głupie pytanie pewnie
phoe Napisano 11 Maja 2017 Napisano 11 Maja 2017 Porównać z inna pompką lub nawet kompresorem na stacji paliw?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.