xkedi Napisano 5 Maja 2017 Napisano 5 Maja 2017 Witam. Posiadam przerzutkę jak w tytule, Nie wiem czy to wózek jest trochę krzywy czy hak. Napęd 9s. Na łańcuchu 8s napęd działał nawet fajnie. Dziś przyszedł nowy łańcuch i na 7/8/9s potrafi przeskoczyć, ale to powinno się poprawić po paru km. ale ta przerzutka wygląda dziwnie jak dla mnie. https://zapodaj.net/656200ce3df9a.jpg.html https://zapodaj.net/bdc43d3315e8f.jpg.html
Tatanka Napisano 5 Maja 2017 Napisano 5 Maja 2017 Hak przerzutki lub wózek zdecydowanie jest krzywy.Tylko że z tych zdjęć ciężko jest wywnioskować która część jest winna.
Blakeburn Napisano 5 Maja 2017 Napisano 5 Maja 2017 Faktycznie, ze zdjęć nic nie wynika. Mogę dodać od siebie, że mój wózek od RD-750 też jest trochę krzywy (nie wiem czy fabrycznie tak było w końcu kupiłem używaną).
xkedi Napisano 5 Maja 2017 Autor Napisano 5 Maja 2017 Też zakupiłem używaną, sprzedawca mówił, że nie jest krzywy. Patrząc na hak to względem ramy jest trochę przekrzywiony w stronę koła. Czy w tej przerzutce luz na calości jest normalny? Przy mocowaniu widać jak lekko chodzi.
Mod Team Puklus Napisano 5 Maja 2017 Mod Team Napisano 5 Maja 2017 Hak jest krzywy. Ale by być pewnym trzeba go zmierzyć
Witboj Napisano 5 Maja 2017 Napisano 5 Maja 2017 Ja tam widzę ewidentnie krzywy hak. Nawet nie tyle, że sam hak jest skrzywiony tylko że jest krzywo zamontowany.
xkedi Napisano 5 Maja 2017 Autor Napisano 5 Maja 2017 Odrazu mówię że od zakupu roweru go nie ruszałem. dziwne jest tylko to ze przy alivio i 8s wszystko działało bardzo dobrze.
Blakeburn Napisano 5 Maja 2017 Napisano 5 Maja 2017 Czy w tej przerzutce luz na calości jest normalny? Przy mocowaniu widać jak lekko chodzi. W takim razie twoja przerzutka to ma za sobą sporo kilometrów i zero kasowania luzów.
Witboj Napisano 6 Maja 2017 Napisano 6 Maja 2017 Im więcej przełożeń tym większa precyzja wymagana. U ojca hak jest tak krzywy, że prawie wózek w szprychy wchodzi, ale napęd 7s i działa... Chyba zamówię nowy bo przy prostowaniu pewnie się złamie.
xkedi Napisano 6 Maja 2017 Autor Napisano 6 Maja 2017 u mnie dodatkowo na bębenku jest sporo luzu, więc niedługo muszę go rozebrać. dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.