Skocz do zawartości

[Przerzutka tył] Deore xt RD-M751

xkedi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Faktycznie, ze zdjęć nic nie wynika. Mogę dodać od siebie, że mój wózek od RD-750 też jest trochę krzywy (nie wiem czy fabrycznie tak było w końcu kupiłem używaną).

Napisano

Też zakupiłem używaną, sprzedawca mówił, że nie jest krzywy. Patrząc na hak to względem ramy jest trochę przekrzywiony w stronę koła. Czy w tej przerzutce luz na calości jest normalny? Przy mocowaniu widać jak lekko chodzi. 

Napisano

Ja tam widzę ewidentnie krzywy hak. Nawet nie tyle, że sam hak jest skrzywiony tylko że jest krzywo zamontowany.

Napisano

Odrazu mówię że od zakupu roweru go nie ruszałem. dziwne jest tylko to ze przy alivio i 8s wszystko działało bardzo dobrze.

Napisano

Czy w tej przerzutce luz na calości jest normalny? Przy mocowaniu widać jak lekko chodzi. 

W takim razie twoja przerzutka to ma za sobą sporo kilometrów i zero kasowania luzów. 

Napisano

Im więcej przełożeń tym większa precyzja wymagana. U ojca hak jest tak krzywy, że prawie wózek w szprychy wchodzi, ale napęd 7s i działa... Chyba zamówię nowy bo przy prostowaniu pewnie się złamie.

Napisano

u mnie dodatkowo na bębenku jest sporo luzu, więc niedługo muszę go rozebrać. dzięki za pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...