Meruk Napisano 3 Maja 2017 Napisano 3 Maja 2017 Witam, posiadam korby truvativ firex GXP w których po ostatnim demontażu w celu poprawienia napinacza powstał luz na prawej korbie między korbą a zintegrowaną osią. Po założeniu korb przejechałem 1 km po czym zauważyłem że korba porusza się względem osi. Nie można już mocniej dokręcić śruby mocującej. Jak mogę zlikwidować ten luz?
fw66 Napisano 4 Maja 2017 Napisano 4 Maja 2017 Taki luz nie pojawia się nagle. Może jednak coś źle złożyłeś. U siebie spiłowałem (skróciłem) oś, aby wielowypust wszedł do końca w gniazdo w korbie. Jakieś 2mm. To chyba jedyny sposób.
Mod Team Puklus Napisano 4 Maja 2017 Mod Team Napisano 4 Maja 2017 W firexach to sie zdarzało niestety ... nie jest to naprawialne za bardzo, na pewno nie opłacalne. Pozostaje wymiana.
fw66 Napisano 5 Maja 2017 Napisano 5 Maja 2017 Przed wyrzuceniem można spróbować ją poprawić. Zwykle nie cały wielowypust chowa się w korbie. Po delikatnym skróceniu wejdzie głębiej. Chyba że suport jest bez podkładek, wtedy nie da rady.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.