dryblo Napisano 2 Maja 2017 Napisano 2 Maja 2017 Cześć! Kupiłem ostatnio krossa b8 2016 rok i fabryczny łańcuch to sram pc1031. Planuje nabyć drogą kupna kolejne łańcuchy, zeby przedłużyć żywtotność napędu:) Zastanawiam się co zrobić, i co będzie lepsze. Kupić 1 lub 2 kolejne pc 1031 i na nich jeździć, czy moze 1 lub 2 shimano hg-95 i zrezygnować całkowicie z łańcucha fabrycznego? Z tego co się orientowałem mało jest opinii o pc1031, a jeśli juz coś znalazłem, to raczej mówią o podatności na rozciąganie. Wydaje mi się, ze jazda jednocześnie na fabrycznym(sram) i dokupieniu hg-95 to nie do końca dobry pomysł Co o tym sądzicie?
Lezia Napisano 5 Maja 2017 Napisano 5 Maja 2017 Jeździłbym na oryginalnym, aż będzie do wymiany i wtedy kupiłbym dwa nowe, jednakowe łańcuchy.
Mod Team michuuu Napisano 5 Maja 2017 Mod Team Napisano 5 Maja 2017 Jeździłbym na oryginalnym, aż będzie do wymiany Ale wtedy możliwe, że kaseta będzie również gotowa do wymiany bo nie zaakceptuje nowego łańcucha. Propozycja raczej średnia.
dryblo Napisano 6 Maja 2017 Autor Napisano 6 Maja 2017 koledze raczej chodzilo o dokupienie fabrycznych łańcuchów, tak też raczej zrobię
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.