Skocz do zawartości

[Suport]Wymiana łożysk w accent bb-86/92pro

Quell

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mój sm-bb71-41a, który jest po prostu tragedią,dokonuje swojego żywota.

Wstępnie wybór padł na wspomnianego accenta bb-86/92pro.

Wiele pisze się o bezproblemowej wymianie łożysk w accentach,ma ktoś wiedzę lub doświadczenie o tym modelu ?

Wymiana łożysk możliwa ?

Łożyska dostępne ?

Napisano

bb71-41 mają średnicę 41,0 mm, a ten Accent pro (mam taki z napisem Nexelo) są alu i mają średnice 41,2 mm. Kupiłbym zwykłego Accenta z tworzywa jak Shimano, bo też jest na 6805 i ma średnice 41,0 mm.

Napisano

bb71-41 mają średnicę 41,0 mm, a ten Accent pro (mam taki z napisem Nexelo) są alu i mają średnice 41,2 mm. Kupiłbym zwykłego Accenta z tworzywa jak Shimano, bo też jest na 6805 i ma średnice 41,0 mm.

Kolega pyta o łożyska, czy są dostępne a nie wymiary całego suportu.
Łożyska jakie tam siedzą to standardowe 37x25x7 2RS

Napisano

Kolega pyta o łożyska, czy są dostępne a nie wymiary całego suportu.

To, że się nie pyta to nie znaczy, że nie można wspomnieć o tym istotnym szczególe doktorku. Nie podałem wymiarów całego suportu, tylko jeden wymiar.

Napisano

Wzmianka o średnicy jest cenna,byłem pewien ,że accent pro i nonpro oraz Shimano,mają taką samą.

Małe update.

Poszperałem trochę,i wg wszelkich znaków na ziemi i na niebie,bb-86/92pro powinno jednak mieć 41mm.

Napisano

To, że się nie pyta to nie znaczy, że nie można wspomnieć o tym istotnym szczególe doktorku.

Po części masz rację, te 0,2 różnicy wynika z materiału jaki jest robiony. Tak czy siak będzie pasował no i łożyska do niego będą dostępne od ręki i za niewielki pieniądze     

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...