Skocz do zawartości

[do 2000 zł] fitness/cross

Jason86

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich ;)

Tak jak w temacie poszukuję nowego roweru typu fitness/cross na sztywnym widelcu. Trasy jakie będę pokonywał to głownie asfalty, asfalty gorszej jakości i ścieżki szutrowe, leśne ubite itp. Mam 175 cm i ważę 64 kg. Puki co biorę pod uwagę poniższe dwa modele.

http://allegro.pl/rower-devron-urbio-u-2-8-cx-28-20-taniej-i6590400910.html 

https://www.decathlon.pl/rower-szosowy-triban-520-fb-id_8322799.html

Będę wdzięczny za wszystkie opinie, sugestie. Pierwsza propozycja na pewno ma ciut szersze opony więc w ciut gorszy teren jak znalazł, z tego co widać pewnie i szersze wejdą. Triban 520 fb ma typowo szosowe ale z tego co poczytałem coś ciut szerszego można włożyć. Tribana miałem okazję widzieć, dotknąć ale jakoś mam mieszane uczucie czy w ciut gorszych warunkach jego koła podołają, wytrzymają... Mogę się oczywiście mylić... Ciekawym również rozwiązaniem byłby Lazaro Integral V3 na sztywnym widelcu ale takiego nie robią... 

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

Piotr 

Napisano

Szanowny KrissDeValnor a jaki sztywny widelec mógłbyś polecić? Skoro Lazaro kosztuje ok 1500 zł to 500 zostaje mi na widelec :-)

Napisano

Owy Spartacus składany jest na zamówienie, widelec jest stalowy i waży 13,8 kg. Waga nie porywa ale chyba będzie ciężko znaleźć coś lżejszego o takiej specyfikacji?...

Napisano

Witam,

Podobny temat. Skupiam się aktualnie na Tribanach. U mnie w sklepie - Antwerpia/Belgia -  jest Triban 520 FB za ok 2150 zł. Jest na troche innych osprzęcie niż ten ze strony Decathlona. Ma zewnętrzne łożyska suportu i korbe Sora. 

Aktualnie w tej cenie nie widzę alternatywy. Koła są raczej słabe ale generalnie sądzę że pozostałe elementy raczej spoko. 

Jakieś inne dostępne online propozycje ? - tak żeby można włożyć błotniki i bagażnik ? może coś tańszego 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...