Skocz do zawartości

[Rower MTB] 3000-4000zl

Czilos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Jako, ze za niedlugo sie hajtam, to z moja slubna postanowilismy sobie zakupic rowery. Moj przedział cenowy to miedzy 3 a 4 tys zloty. Po przewertowaniu forum wybralem faworytow:

1.ROMET Mustang 29 1 (2017)

2.KROSS Level B6 (2017)

3.MERIDA Big.Seven 500 (2017)

4.UNIBIKE Evo/flite (2017)

5.SCOTT Aspect 920/Scale 970 (2017)

Wszystkie rowery oprocz unibike (niestety, dlatego musialbym kupic w ciemno) jestem w stanie przymierzyc na slasku bo sklepow rowerow jest duzo. Moje gabaryty to 180cm i waga to 110kg do 98/100w zaleznosci czy mam zawody i czy przygotowuje sie do startow (trojboj, wycisk, grapling). Chcialbym zebyscie doradzili ktore warto brac pod uwagę. Nie wiem czy wybrac 27,5 czy 29". Rowery beda uzywane zarowno na asfalcie/drozkach jak i w lesie, szutrze i pjazdach/zjazdach po trudnych nawierzchniach lesnych, piaskowych. Taka ciekawa mam okolice.

Napisano

za 1 rzędowy napęd do jazdy rekreacyjnej, szczególnie dla gościa który trenuje sporty siłowe to Ci na pewno kolega podziękuje ale chyba pięściami ;)

Napisano

Jedyne wymaganie ktore w sumie mam to blokada z kierownicy skoku amortyzatora, tak zeby fajnie i plynnie mozna bylo przelaczac miedzy asfaltem i lasem. Kross b6/7 chyba nie ma?

Wspominam o tym bo koleszka ka z jednego sklepu rowerowego doradzil, ze jest to calkiem przydatna rzecz i wygodna. A ogldalem rowery SCOTT

Napisano

za 1 rzędowy napęd do jazdy rekreacyjnej, szczególnie dla gościa który trenuje sporty siłowe to Ci na pewno kolega podziękuje ale chyba pięściami ;)

Też racja, w takim wypadku poszukałbym B7 ale z 2016r. Napęd był tam 2x10. To powinno spokojnie wystarczyć do rekreacji ;)

Napisano

Mam B7 2017 i napęd 1x11 tylko na plus nie brakuje niczego. Ewentualnie można zmienić tarcze z przodu z 32 na 34 jak więcej po równy jeździsz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...