MixyGaming Napisano 31 Marca 2017 Napisano 31 Marca 2017 Hej! Chciałbym wymienić napęd w mojej starej kolarzówce. Aktualnie jest tam wszystko z innej parafii, kaseta Shimano, Korba FSA, lancuch Campagnolo, przerzutki i klamko-manetki Campagnolo (nie pamietam dokladnie modelu). I chciałbym, żeby to wszystko w miare normalnie chodziło, a przede wszystkim chciałbym korbę Campagnolo. I stąd pytanie, aktualnie jest tam suport na kwadrat, jaki system ma Campagnolo? Coś poczytalem i zauważyłem coś w stylu POWER TORQUE Tylko jak założyć taką korbę? Jaki suport musze mieć i czy mogę zamienić z na kwadrat na ten caly POWER TORQUE?
Mod Team Puklus Napisano 1 Kwietnia 2017 Mod Team Napisano 1 Kwietnia 2017 A to zależy która korba Campy, stare były także na kwadrat, nowe mają ichni dedykowany suport, zazwyczaj na włoski gwint.
MixyGaming Napisano 1 Kwietnia 2017 Autor Napisano 1 Kwietnia 2017 Wiem, że były na kwadrat ale chciałbym coś innego niż na kwadrat. Nie lubie po prostu tego suportu, czyli nie wkręcę tego dedykowanego suportu do mojej ramy?
Mod Team Puklus Napisano 1 Kwietnia 2017 Mod Team Napisano 1 Kwietnia 2017 Suporty pod bsa raczej są, wiec dać sie da. Pytanie czemu akurat campagnolo ... nie nalezą do tanich korb.
MixyGaming Napisano 2 Kwietnia 2017 Autor Napisano 2 Kwietnia 2017 Z poczatku byla tam campa tylko na kwadrat i tak z sentymentu chyba.. Po prostu wole Campe od Shimano w przypadku szosówek Ale ze tak jeszcze raz zapytam dla pewnosci, czyli jak wykrece suport na kwadrat to spokojnie moge montowac tamten od campy?
Mod Team Puklus Napisano 2 Kwietnia 2017 Mod Team Napisano 2 Kwietnia 2017 Tu bym cie mógł zaskoczyć bo z campą jest więcej problemów niz z shimano.Jak działa, to faktycznie działa fajnie ale długo nie dziala Mówię o nowych 11sp, ciężko to wyregulować, czasami nawet na nowych linkach, juz nawet nie wspominam o eps... Jednak korby są ok, są sztywne i dość wytrzymałe.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.