uazar Napisano 22 Marca 2017 Napisano 22 Marca 2017 Cześć. Rozebrałem cały napęd, przeczyściłem, wymieniłem linki i pancerze na nowe. Z regulacją tylnej przerzutki nie miałem najmniejszego problemu. Natomiast pojawił się problem z przednią. - śrubki regulujące wychylenie wózka wkręciłem tak, że główki wystawały jakieś 2-3 mm nad przerzutkę - bez problemu wyregulowałem 1 tarczę następnie - przykręciłem linkę - manetka wrzucona na 3 bieg - śrubka służąca do regulacji wychylenia wykręcona na maksa Mimo tego przy próbie przerzucenia z 2 na 3 tarczę, łańcuch klinuje się między 3 tarczą a wózkiem przerzutki i nie ma zamiaru "wspiąć" się na 3 tarczę. Dzieje się tak bez względu na to na jakiej wysokości ustawiona jest na przerzutka. Generalnie sprawia to wszystko wrażenie jakby w wózku nie było miejsca na łańcuch. Dodam tylko, że przerzutka ma pewne luzy, ale nie wydaje mi się, żeby te luzy objawiały się takim problemem. Kurdebele! Co robię źle?! Klamkomanetka: Deore ST-M510 Przerzutka przód: Deore FD-M510 Korba ( proszę nie krzyczeć ): Tourney FC-M131 (42-34-24) http://imgur.com/a/nW38U
Tatanka Napisano 22 Marca 2017 Napisano 22 Marca 2017 Zapewne przerzutka świeżo kupiona? Wg.specyfikacji różnica między dużą a średnią zębatką w korbie powinna wynosić 12T.U Ciebie jest 8T.
adamtulak Napisano 22 Marca 2017 Napisano 22 Marca 2017 Potwierdzam, M510 nie pasuje do 42-34-24 tylko do 44-32-22. Przerabiałem ten problem, objawy jak u Ciebie.
Tatanka Napisano 22 Marca 2017 Napisano 22 Marca 2017 Zrób wg.tego filmu.Jak będą nadal problemy,a na pewno będą z tą przerzutką,to eksperymentuj z wysokością przerzutki nad blatem korby
Witboj Napisano 22 Marca 2017 Napisano 22 Marca 2017 A zamocowałeś przerzutkę do ramy jak była czy wg. instrukcji? Bo u mnie muszę montować ok. 5mm powyżej zębatki zamiast 2-3mm jak w instrukcji. Wtedy działa, mimo niekompatybilności.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.