korsarz90 Napisano 19 Marca 2017 Napisano 19 Marca 2017 Szukam roweru uniwersalnego, zarówno na szosę jak i leśne ścieżki, bez skakania. Do jazdy rekreacyjnej. Co sądzicie o Eries Cross RL? Czy ten rower spełni moje wymagania? http://allegro.pl/2017-eries-cross-disc-alivio-rl-czarny-i6744927347.html Jakbym miał się na niego decydować, to jaki rozmiar ramy wybrać? Mam 182cm wzrostu.
Mod Team KrissDeValnor Napisano 19 Marca 2017 Mod Team Napisano 19 Marca 2017 Jeśli podana masa roweru jest realna, to słabo to wygląda. Jeżeli rower będzie używany głównie na asfaltach, to idąc po najmniejszej linii oporu można kupić wersję z hamulcami V-brake, pozbyć się amorka i założyć sztywny widelec. Dzięki temu odpadną potencjalne problemy ze słabymi tarczówkami i rower straci znacznie na wadze. Rozmiar raczej 19 ", ale jak masz bardzo długie nogi, to niewykluczone, że 20,5 " też by podeszło. Właściwie na długość, to prędzej 20,5 ", zwłaszcza jak pozycja ma być bardziej pochylona, ale pytanie czy na wysokość też będzie OK
korsarz90 Napisano 19 Marca 2017 Autor Napisano 19 Marca 2017 Wole jednak coś z amortyzatorem. Pozycji bardziej pochylonej nie chce, nie mam zamiaru osiągać dużych prędkości, jazda rekreacyjna. Żeby było wygodnie po prostu. Dodam, że miałem okazję jeździć na szosówkach, jazda super, ale pozycja "leżąca" na kierownicy to masakra.
Tatanka Napisano 19 Marca 2017 Napisano 19 Marca 2017 Długość ramy Eries'a w 19 jest większa niż u mnie w 20.Przekrok podany w rozmiarze 20,5 to 83 cm ale przy samej rurze podsiodłowej,która delikatnie sie unosi.Więc w miejscu gdzie faktycznie się stoi będzie trochę więcej
korsarz90 Napisano 19 Marca 2017 Autor Napisano 19 Marca 2017 Czyli 19" będzie odpowiednim rozmiarem dla mnie? Sam rower jest ok?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.