fostof Napisano 14 Marca 2017 Napisano 14 Marca 2017 Cześć, Mógłbym prosić o opinie na temat zużycia tego napędu? Łańcuch jest na pewno do wymiany. Sorry za ten brud, ale nie wiem, czy jest sens to czyścić, skoro być może będzie do wymiany Z góry dzięki Pzdr https://zapodaj.net/89997d0d7ea7e.jpg.html https://zapodaj.net/c5ccbbee35e5c.jpg.html
gtb Napisano 14 Marca 2017 Napisano 14 Marca 2017 Kaseta do wymiany . Z przodu środkowa również , największa może się ułoży. P.S. Popraw temat na [...]
Tatanka Napisano 14 Marca 2017 Napisano 14 Marca 2017 Sorry za ten brud, ale nie wiem, czy jest sens to czyścić, skoro być może będzie do wymiany Pamiętaj.Na czystym napędzie łatwiej stwierdzić stan zużycia.Masz szczęście że trafiłeś na kolegę gtb,którego czujne i wprawne oko było w stanie wychwycić ślady zużycia napędu ,mimo sprytnej próby ukrycia tego faktu za pomocą błota
fostof Napisano 15 Marca 2017 Autor Napisano 15 Marca 2017 Dzięki za odpowiedź. Co do przedniej zębatki to chyba wiem, ale możecie podpowiedzieć, dlaczego kaseta nadaje się do wymiany? Po czym poznać?
dovectra Napisano 15 Marca 2017 Napisano 15 Marca 2017 wg. mnie korba ok, kaseta -/+, koronki 18/21/24 może być problem ale nie jest tragicznie, jak założysz łańcuch to zobaczysz.
Mod Team michuuu Napisano 15 Marca 2017 Mod Team Napisano 15 Marca 2017 Przód ok. Tył można spróbować z nowym łańcuchem ale wg. mnie do wymiany.
fostof Napisano 15 Marca 2017 Autor Napisano 15 Marca 2017 Wycięcia między zębami w środkowej zębatce nie są zbyt płytkie?
dovectra Napisano 15 Marca 2017 Napisano 15 Marca 2017 Tu chodzi o profil zębów, kup kamyk do ostrzenia pił łańcuchowych (sr. 4,5-4,8 mm) i podszlifuj zęby jeśli będzie nowy łańcuch się żlizgał. pozdro.
marpok Napisano 15 Marca 2017 Napisano 15 Marca 2017 Pany przeciez na tej kasecie niektore zebatki to juz wygladaja jak pletwa rekina wg mnie to juz szrot niestety. A tak a propos to jaki przebieg tej kasety?
fostof Napisano 15 Marca 2017 Autor Napisano 15 Marca 2017 Nie znam przebiegu kasety. Rower z 2007 kupiłem w 2012 i zrobiłem ok 2-3 tys nie wymieniając nic. Nie miałem co prawda problemów z przeskakiwaniem łańcucha, ale skoro wymieniam już łańcuch to chciałem wymienić przy okazji wszystko co jest wątpliwej świeżości. A skoro nie którzy z Was piszą, że kaseta do wymiany to wymieniam. Nie wiem tylko co z tą przednią zębatką.
marpok Napisano 15 Marca 2017 Napisano 15 Marca 2017 Nie wiem tylko co z tą przednią zębatką. Kup kasete i lancuch, zaloz i zobacz co sie dzieje, jesli bedzie przeskakiwal to albo szlif albo wymien sam srodkowy blat. Nie musisz przeciez wymieniac calej korby Ostatecznie mozesz wymienic wszystkie trzy blaty na korbie ale wg mnie to ona jeszcze pojezdzi
fostof Napisano 15 Marca 2017 Autor Napisano 15 Marca 2017 Planowałem właśnie wymienić środkowy blat, już w zasadzie jest zamówiony, ale kupować nie muszę. Z drugiej strony może lepiej już wymienić kompleksowo wszystko i mieć z głowy na dłuższy czas (robię 1000-1200km/rok więc nie za wiele).
Mod Team michuuu Napisano 15 Marca 2017 Mod Team Napisano 15 Marca 2017 ale skoro wymieniam już łańcuch to chciałem wymienić przy okazji wszystko co jest wątpliwej świeżości Łańcuch będzie wołał o nową kasetę więc nie przy okazji a z potrzeby.
fostof Napisano 16 Marca 2017 Autor Napisano 16 Marca 2017 Kupiona kaseta, łańcuch i środkową zębatka. Dzięki za pomoc. Temat chyba do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.