czarek1201 Napisano 13 Marca 2017 Napisano 13 Marca 2017 Witam przymierzam się do kupna roweru do enduro/trail . Interesuje mnie jazda po singlach pokonywaniu , skoki na hopach , pokonywanie kamienistych naturalnych przeszkód. Budżet to około 11500. Znalazłem ofertę dwóch rowerów rocky mountain altitude 750 msl 2015 Cena 11500 , ns bikes snabb T1 2016 cena 10500 oraz mondraker dune R 2016 cena 11400
beskid Napisano 13 Marca 2017 Napisano 13 Marca 2017 A czy w tym Rocky Montain nie siedzi czasem Fox 34 CTD?? Jeśli tak to odpada. Co do reszty to z czysto praktycznego powodu raczej Snabb z napędem 1x. Oczywiście opony do wywalenia.
czarek1201 Napisano 13 Marca 2017 Autor Napisano 13 Marca 2017 Dzieki za odpowiedz. Jakie oponki w takim razie bys polecil?
beskid Napisano 13 Marca 2017 Napisano 13 Marca 2017 To zależy od budżetu. Schwalbe są drogie ale kombinacja Magic Mary na przodzie z Hansami z tyłu jest rewelacyjna. Tańszy a równie świetny set Maxxisy High Roller II z przodu a z tyłu Miniony lub całość Minionów w odpowiedniej dla nich konfiguracji.
phoe Napisano 13 Marca 2017 Napisano 13 Marca 2017 https://www.canyon.com/pl/mtb/strive/strive-al-4-0-race.htmlTrochę ponad budżet, ale opon nie musisz wymieniać i masz w cenie pompkę do amortyzatorów + klucz dyno(dobre 200zł warte).
beskid Napisano 13 Marca 2017 Napisano 13 Marca 2017 Strive o ile już to wersja 4.0 Race na 1x11. Nie widzę sensu do takiego zastosowania 2-blatu z przodu. No i słabe hamulce bo to nie tania rzecz jest.
czarek1201 Napisano 13 Marca 2017 Autor Napisano 13 Marca 2017 Wydaje mi się patrząc na specyfikację że snabb lepiej wychodzi lepsze hamulce kaseta, korba, napęd no i lżejszy o ponad 1,5 kg, cenowo tańszy o 600 zl. Opony shwalbe racing ralph i nobby nic są aż tak tragiczne?
beskid Napisano 13 Marca 2017 Napisano 13 Marca 2017 To są laczki do XC a nie łomotu po agd w górach. I ten rozmiar 2,25. Tak poza tym nie patrz na wagę bo ona z czegoś się bierze. Między innymi opony. Wersja którą ja podałem Strive już jest lżejsza.
phoe Napisano 13 Marca 2017 Napisano 13 Marca 2017 Strive o ile już to wersja 4.0 Race na 1x11. Nie widzę sensu do takiego zastosowania 2-blatu z przodu. No i słabe hamulce bo to nie tania rzecz jest. https://www.canyon.com/pl/mtb/strive/strive-al-4-0-race.html Wideł gorsz, ale hamulce lepsze, hamulce już chyba lepiej wymienić jak coś. Z napędem to kwestia co kto woli. Co do RaRa/NN, to w górach rozetniesz na 1-szym szlaku bok w tych szmatach. Coś takiego też jest: http://www.commencal-store.co.uk/meta-am-v42-ride-orange-2017-c2x19922901 Znowu brak sztycy regulowanej, ale to kupić jakaś w PL, bo będzie łatwiej z GW wtedy.(można to za plus nawet uznać, a budżet nie przekroczy + będzie sztywna na zapas) Za to wideł zacny. lub http://www.commencal-store.co.uk/meta-sx-v3-650b-black-2017-c2x19265874
Tomek21001 Napisano 13 Marca 2017 Napisano 13 Marca 2017 Opony shwalbe racing ralph i nobby nic są aż tak tragiczne? Czarek,kup ten, który Ci się podoba i najlepiej jakbyś na niego przedtem usiadł - ta cała dyskusja nie ma znaczenia. Interesuje mnie jazda po singlach pokonywaniu , skoki na hopach , pokonywanie kamienistych naturalnych przeszkód. Jak juz po tym wszystkim pojeżdzisz, będziesz doskonale wiedział, czego potrzebujesz,co pasuje, co mniej. Serio.
czarek1201 Napisano 13 Marca 2017 Autor Napisano 13 Marca 2017 Na stronie canyona mają w ofercie wyprzedaże spectra AL 8.0 EX 2016
czarek1201 Napisano 13 Marca 2017 Autor Napisano 13 Marca 2017 Tomek 21001 w sumie to masz rację chciałem zasięgnąć opinii ludzi którzy mają doświadczenie w tego typu rowerach. Podstawa dobrze dobrana geometria ramy i zawieszeni, a reszta do ewentualnej rozbudowy, mylę się? nie zależy mi na tym żęby rower wyglądał jak z " teledysków 50 cent" mam na myśli że nie lubię szpanować, więć podstawą dla mnie będzie wybór roweru jakościowo jak najlepszego w jak najlepszej cenie
beskid Napisano 13 Marca 2017 Napisano 13 Marca 2017 Podstawa to to ile masz czasu na góry. Jak mało to nada się Spectral jak dużo to może się wciągniesz i będzie mało. Wszystko się o to rozchodzi bo jak będziesz mało jeżdził, nie rozwiniesz skrzydeł to nawet te RaRa/NN od biedy stykną. Korba 2x też znowu zależy. U mnie do puki zaczynałem było ok a potem gdyby nie osłony, których nie ma każdy sprzęt już nie raz zdemolował bym największy blat. Dlatego lepiej napęd 1x gdzie łańcuch chroni zęby przed kamerdolcami. I tak można wymieniać. Powinieneś zatem kupić sprzęt jak najbardziej kompletny. Możesz też faktycznie kupić byle co i potem kombinować ale ja nie uznaję tego typu polityki. Natomiast jak zaczynasz i nie potrzebujesz naprawdę czegoś do solidnego łomotu to bardzo poważnie zastanowił bym się nad Krossem Soil 2.0 EX.
czarek1201 Napisano 13 Marca 2017 Autor Napisano 13 Marca 2017 Tzn tak nie chce roweru w który miałbym po jednym zjeździe inwestować i połowę rzeczy wymieniać. Na jazdę w terenie mam sporo czasu jeżeli chodzi o góry co roku około 6 wyjazdów kilkudniowych także zakochałem się w tym jak po raz pierwszy zjechałem single trackiem co prawda wypożyczonym sprzętem fulem ale no po prostu bajka , dlatego postanowiłem kupić własny sprzęt . Dlatego prosiłbym o doradzenia nad którym bardziej się zastanowić w NS bikes zawsze te kapcie można sprzedać nawet po 200/300 koplet dołożyć 100 i kupić rzeczywiście porządne ogumienie. Dlatego zależy mi na ramie i zawieszeniu resztę można z czasem wymieniać na lepsze wydać od czasu do czasu te 1000 zł na upgrade.
phoe Napisano 13 Marca 2017 Napisano 13 Marca 2017 Ta czarna Meta SX nie jest zła, wymieniasz hamulce jak Ci nie będą odpowiadały + sztyce na regulowaną jak potrzebujesz taką mieć i to tyle, reszta jest naprawdę dobrze dobrana. Za opony które masz w NS jak dostaniesz 150zł to będzie dobrze, to zwykłe performance które można kupić za 70-80zł jak dobrze trafisz na allegro.
Tomek21001 Napisano 13 Marca 2017 Napisano 13 Marca 2017 zakochałem się w tym jak po raz pierwszy zjechałem single trackiem co prawda wypożyczonym sprzętem fulem ale no po prostu bajka No właśnie. Ciężko sie odnieść do takich wrażeń, nie wiadomo, w co się wciągniesz, to było w Świeradowie , czy Koutach ? Na przygotowane ścieżki niepotrzebny rower do łomotu, będzie męczył.
czarek1201 Napisano 13 Marca 2017 Autor Napisano 13 Marca 2017 Swieradow i pod smrkiem, poza tym szklarska poreba , okolice polanczyka , krynica zdroj, wisla , szczyrk Opony bezdetkowe czy z derka?
grzesiowu Napisano 13 Marca 2017 Napisano 13 Marca 2017 fajnie żeby damper i wideł był docelowy tzn nie wymagał uptade'u, w dalszej kolejności kółka i hample, no i żeby był taki myk jaki twoim zdaniem jest właściwy napęd nie jest moim zdaniem priorytetowy przy decyzji zakupowej a jak nie masz sprecyzowanych oczekiwań w sensie marka model to rzuć okiem ana rowery od YT , jeffsy jest tera i 29 i 650b jest też capra moim zdaniem ten producent ma niezłe ceny w stos doskładowych aczkolwiek rocznik 2017 już nie jest taki super jak 2016 2016 mają wciąż coś tam w outlecie
beskid Napisano 13 Marca 2017 Napisano 13 Marca 2017 Jazda po przygotowanych singlach to zupełnie inna baja niż szlak. Tutaj ciężki sprzęt do enduro będzie moim zdaniem lekko kijowy. Z drugiej strony Wisła, Szczyr to bardzo trudne sekcje z Baraniej czy do Buczkowic i tutaj takie coś jak Strive będzie w sam raz. Na coś musisz się zdecydować. W tej cenie trudno o ujowy rower. Zawsze są jakieś minimalne minusy ale do przeżycia.
czarek1201 Napisano 13 Marca 2017 Autor Napisano 13 Marca 2017 Jeszcze pytanko o tego snabba t1 2016 jak ocenice obrecze i piasty? No i oczywiscie mostek stery i kierownice?
beskid Napisano 13 Marca 2017 Napisano 13 Marca 2017 Wszystko jest jak ma być. Dziś zapanowała moda na szerokie obręcze ale więcej w tym zakichanego marketingu niż korzyści. Jak koło jest poprawnie złożone a po kilku wypadach "poprawiony" naciąg, zalane mlekiem to przeżyją wszystko. Nie słyszałem o jakiś specjalnych narzekaniach na koła NS'a. Tak po prawdzie nie pytaj specjalnie o to bo obecnie co drugi od strzała w nowym rowerze wymienia obręcze. Taka moda.
czarek1201 Napisano 13 Marca 2017 Autor Napisano 13 Marca 2017 To super. Czyli wymienic opony i mozna smigac po stokach jak kozica po tatrach:)
beskid Napisano 13 Marca 2017 Napisano 13 Marca 2017 I obserwować jak pracują sztyca, damper, wideł. Ostatnie dwa niestety radził bym Ci sprawdzić pod kątem smarowania gdyby pojawiła się jakakolwiek forma oznak tępej pracy. Jak nie tam gdzie kupujesz to dowiedz się o porządnym serwisie. Każde wątpliwości w tym świszczący coraz bardziej, głośniej damper, .... od strzała zgłaszaj na reklamację. Przypilnuj by dali Ci zestaw tokenów do tego Pike'a ale raczej poza nielicznymi wyjątkami wszyscy dają.
czarek1201 Napisano 13 Marca 2017 Autor Napisano 13 Marca 2017 Aha to fajnie dzieki wielkie za pomoc. Czy pompke do dampera i widelca daja tez przewaznie w komplecie czy trzeba juz samemu zadbac o to?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.