Endrju911 Napisano 9 Marca 2017 Napisano 9 Marca 2017 Witam, postanowiłem kupić drugi komplet szerszych opon do swojej szosy ze względu że czasem mógłbym wjechać w trudniejszy teren i po dziurawych drogach pojeździć bardziej komfortowo niż na obecnych 700x23C które są ok ale na równiutki asfalt. I tu pojawia się pytanie o jakim maksymalnym rozmiarze mógłbym pomyśleć? Nie chciałbym żeby się okazało po zakupie że się nie zmieszczą. Z góry dzięki za podpowiedzi
Piter233 Napisano 9 Marca 2017 Napisano 9 Marca 2017 Nie jestem znawcą, ale ja bym dał maksymalnie 25c.
Tatanka Napisano 9 Marca 2017 Napisano 9 Marca 2017 Jak dla mnie,to 28 lub nawet więcej.Po ile mm masz miejsca na boki i w górę?
Mod Team mrmorty Napisano 9 Marca 2017 Mod Team Napisano 9 Marca 2017 Nie jestem znawcą, ale skoro nie jesteś znawcą to po co ten wpis?o autora - co masz na uwadze pisząc o trudnym terenie? Chcesz po szutrach pośmigać? Bez zmierzenia ile masz miejsca góra/boki nikt nie udzieli Ci sensownej odpowiedzi.
Endrju911 Napisano 9 Marca 2017 Autor Napisano 9 Marca 2017 Z tyłu w górę około 9mm jest do hamulca, na boki w minimalnym miejscu jakies 7mm od opony do małego elementu wystajacego z hamulca, poza tym jest sporo bo około 10mm minimum będzie. Z przodu 7-8mm w górę do widelca, na boki tak ja z tyłu czyli sporo 9-10mm (palec też wcisnę). Przyznam że troche karkołomne pomiary ze względu na trudna dostepność Edit: mam na myśli drogę z płyt betonowych, potrafi nieźle wytrzepać na obecnych oponach i leśne ubite drogi, szuter też może się trafić. Wolę stracić czasem na oporach toczenia zyskując nieporównywalnie komfort jazdy
Tatanka Napisano 9 Marca 2017 Napisano 9 Marca 2017 Czyli ogranicza cię wymiar 7mm.Powiedzmy że zostawisz luzu 3mm.Czyli masz 2x4=8.Powiedzmy że o tyle szerszą oponę możesz założyć.O ile to będzie opona w stylu jaki masz teraz.
Endrju911 Napisano 9 Marca 2017 Autor Napisano 9 Marca 2017 Więc wnioskując z tego nawet 700x30C powinna wejść. Tylko jeszcze nie wiem jak ma się różnica wysokości takiej opony w porównaniu do 700x23C, nie mogła by być wyższa niż max 6-7mm
Tatanka Napisano 9 Marca 2017 Napisano 9 Marca 2017 Opona szersza o 7mm nie będzie wyższa o taką samą wartość.Poza tym bardzo często na oponach podana jest wysokość ich boku.Wystarczy porównać starą z nową
Gość Napisano 10 Marca 2017 Napisano 10 Marca 2017 A to Marathon 28 Green Guard Reflex 28x1,0 cala (25-622, 700x25C) / drut / wkładka Green Guard Waga kat. [g] 0, 520 Waga real. [g] 0 Nadaje się na szose? W zestawie jest łysa opona a ja musze minąć parki i tereny ubite by wyjechać z miasta. Więc czy taka opona zmieści się? To jest w zestawie sklepowym DĘTKI 700x25 FV 48 OPONA P/T Kenda K191 700x25 Mokry teren pierwszy ostry zakręt i z taką łysą oponą ląjduje w rowie.
Mod Team mrmorty Napisano 11 Marca 2017 Mod Team Napisano 11 Marca 2017 rozejrzyj się zatem za oponami do przełaju. Najlepiej pojedź do sklepu i spróbuj dogadać się z załogą że jeśli opona się mieści to ją bierzesz a jak nie to podziękujesz.W "scyzorykowie" macie przecież sklepy rowerowe co?
Gość Napisano 21 Marca 2017 Napisano 21 Marca 2017 Na wygwizdowie takich opcji nie ma. A termin "spróbowania" nie ma ich słowniku. Kupujesz pan i tyle. Opony przełajowe nie bardzo dla kogoś kto porusza się tylko asfaltem oraz chodnikami. 700x25C 28 1.0 nie wiem czy sam sobie poradze ze zmianą takiej opony. Upolowałem sobie Marathon green guard. Na łysej oponie bardzo słabe hamowanie .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.