mike78 Napisano 9 Marca 2017 Napisano 9 Marca 2017 Witam, Wiem ze jest kategoria rowerków dla dzieci, ale mam do wyboru 2 modele, i chodzi mi o ocenę który napęd /podzespoly będą mniej klopotliwe/awaryjne podczas eksploatacji. Do wyboru: http://www.romet.pl/Rower,RAMBLER_KID_20,10,683,684,14129,2015.html i : http://www.kross.pl/pl/2017/junior-amp-kids/hexagon-mini Róznica którą widzę jest taka, że Romet ma przerzutkę Shimano FT-35 mocowane na śrubę , a Kross Shimano Tourney RD-FT55 mocowane na hak. Z tego co poczytalem rozwiazanie Rometa jest lepsze, bo łatwiej to zamontować i wyregulować ? Reszta podzespolow wydaje się bardziej 'firmowa' po stronie Rometa (kross ma jakis łanuch YBN , ale proszę o komentarze - waga obydwu rowerow niby taka sama, 11kg. Choc Romet powininen być lzejszy, bo "amortyzator " (na ktorym mi zupelnie nie zalezy) jest niby z aluminium Proszę o opinie, jesli nie będzie przewagi technologicznej w podzespolach to pewno wybiorę Krossa, bo syn juz na nim siedział i "się podoba". pozdrawiam
grande1970 Napisano 9 Marca 2017 Napisano 9 Marca 2017 mój szwagier kupił swojemu młodemu 3 lata temu takiego krossa, w tym roku kupił następnego bo młody z krossa wyrósł, rower nie zrobił nawet 1000km przez ten czas, wybierz takiego który podoba sie młodemu bo i tak szybciej z niego wyrośnie niż trzeba będzie coś regulować.
mike78 Napisano 9 Marca 2017 Autor Napisano 9 Marca 2017 ..rower po synu przejmie córka. Wyglądają bardzo podobnie, kosztują tyle sam. To YBN czy romet?
Wooyek Napisano 10 Marca 2017 Napisano 10 Marca 2017 A może byś tak spytał syna i córkę, który im się bardziej podoba...? To naprawdę jest ważniejsze od sposobu mocowania przerzutki i marki łańcucha.
Piter233 Napisano 10 Marca 2017 Napisano 10 Marca 2017 Po zdjęciach widać że rodzaj mocowania jest taki sam w obu modelach. I zrób tak jak ci mówią, weź ten który się bardziej podoba.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.