Skocz do zawartości

[Mio Cyclo 105 HC i Strava] Problem z rozbieżnością danych

Duzy_na_rowerze

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Od kilku dni nurtuje mnie problem rozbieżności danych automatycznie wysyłanych z Mioshare.com do Endomondo i Stravy. Dajmy na to przejechałem 35km - tyle wskazuje licznik Mio 105 HC (wraz z czujnikiem prędkości z dobrze ustawionym obwodem opony) - i w Endomondo dane są identyczne z tymi z licznika, natomiast w Stravie mniejszy o 3km. Dodam, że próbowałem wgrywać ręcznie plik gpx. Żadnych dobrych rezultatów. To samo co z automatyczną synchronizacją. Poratujcie bo Strava jest ciekawsza od Endo. Pozdrawiam!

• Mod Team
Napisano

Dość spora różnica - u mnie jest 3 razy mniejsza ( od ok. 0,3 km do 1 km na dystansach 30 - 60 km ) i przymykam na to oko.

Na pewno masz wpisany dobry obwód opony np. zmierzony wlasnoręcznie :icon_question:

Idealnie niestety raczej nigdy nie będzie i dane się nie pokryją w 100 %.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Wracając po testach zauważyłem, że gdy chodzi o Endomondo, wynik jest zgodny z dystansem zapisanym dzięki czujnikowi przy kole a trasa na mapie według GPS. Natomiast w Stravie, dystans i ślad na mapie tylko/lub głównie (bo raz był zgodny z czujnikiem przy kole) danym GPS. Szkoda. testy trwają. Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.