Skocz do zawartości

[1600-1800zł] Rower MTB + miasto

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Na początek chciał by uzyskać Państwa opinię na temat tego sprzętu. http://allegro.pl/rower-29er-scott-aspect-950-rozm-l-jak-nowy-i6732426392.html#imglayer Ponieważ aukcja za niedługo się kończy.

Głównym jego przeznaczeniem miał by być las i szuter, ale "wycieczki" asfaltem także mam w planach.

Mój wzrost 184 cm

Waga 63/65 kg

Pełna specyfikacja czego poszukuję.

- Rama 19-20 cali

- Materiał wykonania wszystko byle nie stal :D

- Koła 29 cali

- Waga w okolicach 14-15 kg

- Amortyzowany tylko z przodu

- Amortyzator z możliwością regulacji naprężenia sprężyny i blokadą skoku. W okolicach 100 mm pracy. (Czy może mi ktoś w prosty sposób objaśnić różnicę między XCR, XCM a XCT?)

- Przełożenia 3x7/3x8/3x9

- Hamulce tarczowe, hydrauliczne (nie znam się na modelach, ale zależy mi by uszczelki nie puściły na mrozie)

Sugestie na co należy zwrócić uwagę mile widziane ;)

Z góry dziękuję za pomoc!

Napisano

Nie ma to jak liczyć na wszą pomoc..., 3 osoby obserwują i od czasu wrzucenia postu 3 licytują. Tylko zapomniałem wam dodać że gościu paragonów nie wystawia (co ma w negatywach uwzględnione) więc nie będzie gwarancji...

Napisano

Witam!

Głównym jego przeznaczeniem miał by być las i szuter, ale "wycieczki" asfaltem także mam w planach.

Z góry dziękuję za pomoc!

No to celujesz nie w ten typ roweru. Raczej za crossem popatrz.

Wysłane z mojego QUANTUM_2_400 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Nie ma to jak liczyć na wszą pomoc..., 3 osoby obserwują i od czasu wrzucenia postu 3 licytują.

Spokojnie, ja nie licytuję "Twojego" roweru. Temat obserwuję z ciekawości. Może to zwykły zbieg okoliczności. 

Pozdrawiam.

Napisano

Za tamtego nie ma co się już brać, ale ja wiem czy crossowy będzie odpowiedni? Mówiąc las mam na myśli trasy pełne korzeni zwietrzałej skały osuwającej się na drogę, a to wszystko z dodatkiem błota. Czasami nieźle mną rzuca ;) stary sprzęt jest już zbyt stary :D. Męczy mnie ciągłe serwisowanie, kupowanie części, wymienię coś pojeżdżę chwile zaraz pada co innego. Ale taka złośliwość rzeczy martwych, jak się pipeprzy, to wszystko na raz....

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...