Skocz do zawartości

[Spodenki] Krótkie spodenki na szelkach

Warthog

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy ktoś kto testował wkładkę martoma laser cut pokusiłby się o recenzję? Warto czy lepiej zostać przy bardziej tradycyjnej dolomiti prime? Właśnie planuję zamówienie i byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie opinie.

Napisano

Przejechałem puki co jeden raz w spodenkach od Martonbike i z wkładką laser cut właśnie raptem 90 km i jak na razie jest troszkę za wcześnie na opinie , ale nie jest źle aczkolwiek jak na razie wydaje mi się że Vitesse jest lepsze. 

Napisano

A czy te spodenki z Vitesse można gdzieś zakupić czy tylko u producenta bowiem na ich stronie jest napisane, że każde zamówienie jest traktowane indywidualnie?

Widziałem, że niektóre osoby używają spodnie firmy Forza Sport. Czytałem o tych wkładkach lecz nie umiem wywnioskować, która będzie najlepsza. Czy ktoś z Was pomoże?

Będę wdzięczny.

Napisano

Vitesse miało reaktywować sklep online jak och pytałem.

Mam bokserki z wkładką lasercut martom - na razie 2 wyjazdy po 40km - zauważam jeden minus - czyli przesuwanie się wkładki za bardzo do tyłu co skutkuje tym iż najlepsza amortyzacja trafia częściowo za siodełko - może rozwiązaniem lepszym jest po prostu kupowanie spodenek na szelkach z taką wkładką

Napisano

Ja posiadam Forze z record wkładką, robię trasy od 50 do 300km w jeden dzień i nie ma najgorzej, teraz planuje 500-600 i już się zastanawiam czy jakakolwiek wkładka coś pomoże na taki dystans, zakupiłbym chętnie Vitesse bo chwalona ale chyba nie sprzedają detalicznie tylko do 10 sztuk.

Napisano

macior chyba 5 sztuk ale mniejsza o to. Jednak na stronie napisali że na wiosnę rusza sklep tak więc jest szansa że dostaniesz jedną sztukę . Sam czekam na ten sklep bo w zeszłym roku kupiłem jedną parę i jestem zachwycony. 200 km w jeden dzień i nic dosłownie nic mnie nie bolało. Więcej jak na razie nie zrobiłem , ale na pewno jeszcze więcej się da. 

Napisano

Z tego co czytałem 10szt lub np. 5 kompletów (5 spodenek + 5 koszulek) , tyle, że wiosna już blisko, kolarze chcą się zbroić, jak tak będą zwlekać to ludzie kupią w innych firmach i tyle będzie z tych ich zapędów.

Napisano

W spodenkach Forza Sport najlepsza wkładka to Record Carbon

To jest ta czerwona? Opisują ją tylko jako "record", czy może chodzi o jakąś inną?

Napisano

Tak czerwona record to ta najpopularniejsza ;-)

Zawsze byłem przekonany, że najpopularniejsza to zielona, domyślnie wszywana do wszystkich spodenek, bo za czerwoną i pomarańczową trzeba dopłacać. Mam czerwoną i nie jestem jakoś szczególnie z niej zadowolony, raz, że trochę źle wszyta (zbyt do przodu, ale podobno Forza robi to regularnie), dwa, spodziewałem się lepszej amortyzacji i ochrony. Mam porównanie z żelową wkładką Berknera (podstawowa, kolorowa z masą "napisów") i uważam ją za lepszą. Zastanawiałem się czy nie kupić następnych spodenek Forza z pomarańczową (dla porównania, a może ktoś ma takie doświadczenie?), ew. przenieść się w Rokicinach "za górkę" do Attiqua, ale oni chyba wszywają te same wkładki co Forza?

Napisano

Fakt może i najpopularniejsza to zielona jako standardowa, bardziej chodziło mi o najbardziej polecaną na forum, czyli właśnie czerwona record.

Nie dam sobie ręki teraz uciąć, ale te wszywanie wkładek nieprawidłowe to chyba właśnie w Attiq było.

Napisano

Zawsze byłem przekonany, że najpopularniejsza to zielona, domyślnie wszywana do wszystkich spodenek, bo za czerwoną i pomarańczową trzeba dopłacać. Mam czerwoną i nie jestem jakoś szczególnie z niej zadowolony, raz, że trochę źle wszyta (zbyt do przodu, ale podobno Forza robi to regularnie), dwa, spodziewałem się lepszej amortyzacji i ochrony. Mam porównanie z żelową wkładką Berknera (podstawowa, kolorowa z masą "napisów") i uważam ją za lepszą. Zastanawiałem się czy nie kupić następnych spodenek Forza z pomarańczową (dla porównania, a może ktoś ma takie doświadczenie?), ew. przenieść się w Rokicinach "za górkę" do Attiqua, ale oni chyba wszywają te same wkładki co Forza?

A w jakiej firmie znajdują się te wkładki Berknera?

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Napisano

Szukam spodenek do codziennego jeżdżenia 1 - 3 godziny. Często pojawia się Vitessa, Martombike czy B.Twin 700 - co by było odpowiednie?

Napisano

Nie wiem gdzie i jak kupić pojedynczo Vitessę. Martombike i B.Twin kosztują po 200 - bez różnicy co wybiorę?
Da się wykombinować coś tańszego?

Napisano

Vitessy chyba nie kupisz nigdzie nowej detalicznie , niestety ...

Martombike vs Bwin - wybrałbym Marombike.

Z tańszych masz Forze,Attiq,BCM Nowatex  - sam mam jedne Forzy z wkładką record carbon - bardzo popularną, w tamtym roku 300km "od strzału" w nich przejechałem, więc na 1-3h tym bardziej nie będzie problemu.

Napisano

sytuacja z vitesse opisana jest tutaj - https://www.forumrowerowe.org/topic/216156-komplet-shimano-czy-bcmnowatex/

też chętnie kupiłbym vitesse no ale jak widać nie jest to łatwe - na szosa.org też się zamówienie z vitesse wysypało.

btwin 700 za ~ 200 pln imo nie warto - kolega kupił na wyprzedaży takie za ~ 80 pln i wtedy faktycznie ma to sens.

btwin 700 vs martombike - zdecydowanie martom.

niby jest wybór, ale dla mnie kluczowym kryterium jest wkładka a z drugiej strony szkoda mi wydać aż ~500 np

Napisano
Szukam, szukam - znam już ceny i nie wiem co myśleć. BCM i Rogelli można kupić naprawdę tanio ale Forza są popularniejsze.
Forza - 110 - 125 zł <
Attiq Expert Series - 169 zł
Attiq RacePro - 179 zł  
Marombike Pro 573 - 200 zł
B.Twin 700 - 200 zł
Bernker Sten - 230 zł
BCM Nowatex - 99,50 - 275 zł
Rogelli - 79 - 378 zł
Vitessa - _
Raczej kierowałbym się w stronę BCM albo Forzy bo Polskie i względnie niedrogie  :D
Te niższe modele Forzy są ok czy warto dopłacać?
Napisano

Jak nie chcesz za wiele wydawać to Forza + record i gra gitara ;-) , Nowatex to patrz raczej na Vezuvio.

Ja teraz myślę nad Countrem tylko szukam jakiejś firmy z nie co szerszymi nogawkami na dole w standardzie, Countur i Forza w rozmiarze L mają 19 - 19,5cm szerokości na płasko, przydało by mi się te 22 gdzieś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...