Troglodyta Napisano 2 Lutego 2017 Napisano 2 Lutego 2017 Witam Mam możliwość zakupu w dobrej cenie nowej korby XT FC-M8000 duble która jak wiadomo jest przystosowana do kaset 11. Ja posiadam kasete xt 10. I teraz pytanie: Czy w.w. korba xt FC-M8000 będzie pracowała z moją kasetą 10 i łańcuchem 10 ? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedz Łukasz
Mod Team Puklus Napisano 2 Lutego 2017 Mod Team Napisano 2 Lutego 2017 O ile kaseta i łańcuch nie są w stanie zużytym, można zakładać.
Troglodyta Napisano 2 Lutego 2017 Autor Napisano 2 Lutego 2017 kaseta i łańcuch mają przejechane 280 km - więc prawie nówki Kaseta nie będzie miała problemu ze pracuje na łańcuchu 10 który ponoć jest troszeczkę grubszy niż 11 ?
Mod Team Puklus Napisano 2 Lutego 2017 Mod Team Napisano 2 Lutego 2017 Masz na myśli korbę ? Nie powinno być problemów. W napędach szosowych nie ma tu też nie powinno. W ekstremalnych przypadkach może zaciągać łańcuch, ale to sie może stać w każdym przypadku.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.