Kamilos88 Napisano 31 Stycznia 2017 Napisano 31 Stycznia 2017 Witam mam taki problem że, chce wymienić kasetkę 9 rzędową w rowerze i łańcuch i zastanawiam się nad klasą deore lub poziom niżej ktoś może mi doradzić co wybrać z czego będę zadowolony?
seraph Napisano 31 Stycznia 2017 Napisano 31 Stycznia 2017 Jeśli nie zależy Ci na wadze, a tylko na wytrzymałości to kaseta Alivio spokojnie da sobie radę byleby łańcuch był co najmniej przyzwoity. Polecane łańcuchy to np. KMC X9 lub Campagnolo C9.
shiler Napisano 31 Stycznia 2017 Napisano 31 Stycznia 2017 Zwróć jeszcze uwagę jaki masz bębenek w tylnej piaście. Do bębenków aluminiowych zaleca się kasety na pająku i tu musiałbyś zakupić SLX lub XT, w przypadku stalowego bębenka może być kaseta bez pająka.
Kamilos88 Napisano 1 Lutego 2017 Autor Napisano 1 Lutego 2017 Jeszcze jakieś porady? chętnie przyjmę każdą. Jeśli nie zależy Ci na wadze, a tylko na wytrzymałości to kaseta Alivio spokojnie da sobie radę byleby łańcuch był co najmniej przyzwoity. Polecane łańcuchy to np. KMC X9 lub Campagnolo C9. Czy coś takiego się nada?https://www.centrumrowerowe.pl/f/Alivio+kaseta,t/
seraph Napisano 1 Lutego 2017 Napisano 1 Lutego 2017 Kaseta ok, ale łańcuch HG53 jest dość "podstawowy". Raczej średnio żywotny i dość szybko łapie rdze.
NorthAngel82 Napisano 1 Lutego 2017 Napisano 1 Lutego 2017 Kamilos88 napisałem Ci prywatną wiadomość. Możesz odczytać i odpisać mi ?
Tatanka Napisano 1 Lutego 2017 Napisano 1 Lutego 2017 Jeśli chodzi o łańcuch to polecam KMC X9.93 Do tego kaseta HG 400
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.