Jacur7 Napisano 31 Stycznia 2017 Napisano 31 Stycznia 2017 Siema, Składam szosę - jest to projekt w stylu retro/modern - klasyczna rama szosowa Cro-mo i do tego nowe graty. Chcę wrzucić praktycznie całą grupę shimano 105 5800 11s. Pytanie jakie się pojawia przy tego typu rowerze to oczywiście kompatybilność i spasowanie nowego szpeju z ramką. Chodzi mi konkretnie o montaż korby z systemem Hollowtech II, załóżmy że jest to korba shimano 105 5800. Rama ma mufę suportu 70mm pod gwint włoski. Chcę do tego wsadzić suport Shimano Ultegra SM-BBR60 ITA. Pytanie czy to zagra przy tej szerokości mufy czy będą wymagane jakieś podkładki dystansowe? Na razie się przymierzam do tematu i rozeznaje, pare rzeczy już mam kupionych, trochę szukam okazji. Są z tą ramą też inne "problemy" jak np. to że rurka sterowa widelca jest 1" a chce dac mostek 1 1/8" ale to powiedzmy sobie rozwiązałem tulejką redukcyjną z 25,4 na 28,6mm. Mam większe doświadczenie przy budowie ostrego koła niż szosy stąd temat przerzutek napędu itd. jest mi trochę obcy. Poradzcie jakie mogą mnie czekać niespodzianki przy takiej hybrydzie klasyki z nowoczesnością? Licze na wsparcie koledzy, pozdrower!
panSocjolog Napisano 31 Stycznia 2017 Napisano 31 Stycznia 2017 Chodzi mi konkretnie o montaż korby z systemem Hollowtech II, załóżmy że jest to korba shimano 105 5800. Rama ma mufę suportu 70mm pod gwint włoski. Nie wydaje mi się żeby było możliwe wkręcenie tego suportu w gwint włoski.
clavdivs Napisano 31 Stycznia 2017 Napisano 31 Stycznia 2017 Czemu ma nie wkręcić suportu pod gwint włoski, skoro podał taki model? Chyba nie będzie więcej niespodzianek, jedynie sprawdź rozstaw widełek ramy.
Mod Team Puklus Napisano 31 Stycznia 2017 Mod Team Napisano 31 Stycznia 2017 Jeżeli myślisz o całej grupie, na pewno będziesz miał problem z przednią przerzutką. Problem pojawia sie że od grup 11sp i nowych 10 sp w shiamno, oczywiście mowa o szosowych, przemodelowano dźwignie. Dźwignia w przedniej przerzutce jest wysoka, długa, a jej kąt, w zależności od ramy, od ślizgów pod mufa etc., jest albo jak trzeba i działa, albo jest niemal równoległy do linki która ją ciągnie i przerzutka nie działa jak powinna. A jak wiemy ( lub i nie wiemy ) z fizyki, najlepiej ciągnąć dźwignie pod kątem 90*. 0 lub 180, nie jest rozsądnym pomysłem. Walczyć z tym można na wile sposobów. W korbach bb30 zaczęto dodawać podkładkę od strony korby, dodatkowo podkładki zmniejszające luz na lewym ramieniu powędrowały na prawe, korba sie odsunęła o 1-2mm i to już pomogło. Można dorzucić zipa na linkę by zmienić lekko jej kąt i gra ... ale fabryczny set często jest nie regulowalny. Musisz mieć to na uwadze, zwłaszcza ze korby HT2 nie mają za bardzo pola do manewru. Czym objawia sie zła praca, bo czasami tego nie widać? Tym że manetka ma 2 kliki. 1 klik, przesuwa klatkę przerzutki delikatnie, tak by łańcuch nie tarł na o nią na całym zakresie kasety, drugi klik wrzuca 2 bieg. Jeżeli jest źle, 1 klik jest pusty, martwy, a drugi działa z oporem, dość sporym, bo trzeba przełamać kąt na dźwigni przerzutki. Fakt w przerzutkach 11sp jest tworzywo, dzięki któremu nie słychać dzwonienia, ale jeżeli będzie tarło non stop, wytrze się migiem. Zauważyłem też ze mało kto potrafił to regulować tak by to działało poprawnie, nawet ludzie nie zdawali sobie sprawy że coś nie gra.
Jacur7 Napisano 31 Stycznia 2017 Autor Napisano 31 Stycznia 2017 Nie wydaje mi się żeby było możliwe wkręcenie tego suportu w gwint włoski. Myślę, że nie bedzie z tym problemu zwłaszcza że w opisie suportu jest gwint ITAL pod mufy 70mm Bardziej obawiałem się tego że zintegrowana oś korby ma tą samą długość czy montujemy ją pod ramę z suportem BSA 68mm czy ITAL 70mm stąd te kilka mm różnicy. Może będą potrzebne jakieś podkładki kombinacje, zobaczymy. Na razie jest to teoria bo nie mam tych części dopiero jak zamontuje to zobacze jak to będzie spasowane. Ale skoro jest dedykowany suport pod taką mufę i gwint to znaczy że aż tak źle nie powinno być. Kwestia linii łańcucha jeszcze pozostaje nie wiem na ile te mm będą istotne. @@Puklus, dziękuje za wyczerpującą odpowiedź! Na pewno zwrócę uwagę na przednią przerzutkę bo ten temat już mi się gdzieś na forum przewinął. W ostateczności będę cisnął tylko na blacie 53t z przodu Albo dam do ogarniętego serwisu może coś wykombinują. Jeżeli chodzi o rozstaw widełek to jest ok, koła już siedzą bez problemu. Z tyłu bębenek pod shimano 9/10/11sp. Na pewno będzie trochę rzeźbienia z tym rowerem ale nie da się ukryć, że jest to fun!
Mod Team Puklus Napisano 31 Stycznia 2017 Mod Team Napisano 31 Stycznia 2017 Bardziej obawiałem się tego że zintegrowana oś korby ma tą samą długość czy montujemy ją pod ramę z suportem BSA 68mm czy ITAL 70mm Owszem, ale suporty są inne i to pasuje. śmiało można monitować korby shimano do BSA jak i ITA Miedzy 68 a 70 to tylko 2 mm, zwykle tyle jest tolerancji na osi, wiec nie ma sie za bardzo co martwić. Ale np montowanie korby szosowej w ramie MTB 73 było by już raczej średnio możliwe. Już nawet pomijając fakt że korba prawdopodobnie będzie o ramę tarła Z tyłu bębenek pod shimano 9/10/11sp Nie, nie, nie Tak nie można pisać. 8, 9, 10, 11 - owszem MTB, szosowe 8 - 10, natomiast 11 musi być szerszy. Jak jest ogólnie szerszy to spoko, stosujesz podkładkę i z dyńki, jak jest węższy to już kasety 11 biegowej nie zamontujesz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.