Albert12 Napisano 3 Stycznia 2017 Napisano 3 Stycznia 2017 Witam, mam pytanie jak skompletować strój na rower w taki sposób aby kupić kilka rzeczy i móc jeździć cały rok. Chodzi mi o to że mam dość niski budżet, a no chciałbym móc trenować cały rok, dlatego zastanawiać się w jakiej konfiguracji kupić ubrania. Czy lepiej skupić się na jednej firmie (jakiej?) czy może szukać jakiś okazji (gdzie?).Ważny jest dla mnie również komfort. Z góry dziękuję za pomoc
lkomarnicki82 Napisano 3 Stycznia 2017 Napisano 3 Stycznia 2017 Wszystko w jedynie miejscu i stosunkowo tanio to w decathlon. Ja mam praktycznie cała odzież od nich. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
montell81 Napisano 3 Stycznia 2017 Napisano 3 Stycznia 2017 Witam, mam pytanie jak skompletować strój na rower w taki sposób aby kupić kilka rzeczy i móc jeździć cały rok. Chodzi mi o to że mam dość niski budżet, a no chciałbym móc trenować cały rok, dlatego zastanawiać się w jakiej konfiguracji kupić ubrania. Czy lepiej skupić się na jednej firmie (jakiej?) czy może szukać jakiś okazji (gdzie?).Ważny jest dla mnie również komfort. Z góry dziękuję za pomoc Nie bardzo rozumiem z czym masz problem i czego oczekujesz od forumowiczów? Czy mamy Ci powiedzieć, gdzie szukać skarpetek, a gdzie kupić rękawiczki? Po prostu kupujesz to, na co Cię stać. W dobie internetu raczej nie powinno być problemu ze znalezieniem najkorzystniejszych ofert. Internet też daje możliwość kupna ciuchów bezpośrednio z Chin w bardzo korzystnych cenach.
Albert12 Napisano 3 Stycznia 2017 Autor Napisano 3 Stycznia 2017 Nie bardzo rozumiem z czym masz problem i czego oczekujesz od forumowiczów? Czy mamy Ci powiedzieć, gdzie szukać skarpetek, a gdzie kupić rękawiczki? Po prostu kupujesz to, na co Cię stać. W dobie internetu raczej nie powinno być problemu ze znalezieniem najkorzystniejszych ofert. Internet też daje możliwość kupna ciuchów bezpośrednio z Chin w bardzo korzystnych cenach. Chodzi mi raczej o to co lepiej kupić= czy np koszulke z krótkim rękawkiem + kurtke i spodnie długie, czy może bluze i koszukle z długim rękawem i spodnie z wkładką krótkie i jakieś inne długie. Chodzi mi o podanie jakiegoś przykładu co u was się sprawdza. Oczywiście że jest internet ale jest tego tyle że w końcu nie wiem jak budżetowo skompletować ubranie na cały rok
Alsew Napisano 3 Stycznia 2017 Napisano 3 Stycznia 2017 Jak chcesz jeździć jesienią i zimą (temperatury +10 do -10) to musisz mieć 2 pary spodni z długim rękawem http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/spodnie_zerowind.html i http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/spodnie_na_szelkach_ocieplane2.html , polar o grubości wg uznania (ja mam 100) , koszulkę termiczną z długim rękawem (wersja merino mile widziana), wiatrówkę http://www.endurastore.pl/kurtka_pakajak,66,99.html do tego dochodzą 2 czapki termo w tym jedna z membraną na uszy i czoło, majtki termo, kalesony termiczne, rękawice z membraną, ochraniacze na buty itd Ogólnie polecam BCM Novatex za jakość i logiczną cenę...
montell81 Napisano 3 Stycznia 2017 Napisano 3 Stycznia 2017 Chodzi mi raczej o to co lepiej kupić= czy np koszulke z krótkim rękawkiem + kurtke i spodnie długie, czy może bluze i koszukle z długim rękawem i spodnie z wkładką krótkie i jakieś inne długie. Chodzi mi o podanie jakiegoś przykładu co u was się sprawdza. Oczywiście że jest internet ale jest tego tyle że w końcu nie wiem jak budżetowo skompletować ubranie na cały rok Obawiam się, że pozostaje metoda prób i błędów. Jeden woli ciepłe spodnie przy +10, drugiemu wystarczą tylko nogawki, a trzeci śmiga w krótkich spodenkach z wkładką. To samo z czapką czy skarpetkami. Jeden zapoci się w bandanie, a drugimu potrzebna jest czapka. Jeśli jeździsz cały rok to mniej więcej znasz reakcje swojego organizmu na różne warunki atmosferyczne więc pod tym kątem kompletuj strój.
Przemcio Napisano 3 Stycznia 2017 Napisano 3 Stycznia 2017 Szajbajk nagrał fajny filmik w którym pokazuje jak się ubierać mając kilka ciuchów do jazdy przez cały rok. Polecam obejrzeć. Generalnie unikamy grubych ciuchów a nastawiamy się na ubiór na cebulkę ;-) Co ważne unikamy bawełnianej odzieży typu T-shifty i bluzy bo szybko robią się mokre i nie odprowadzają potu na zewnątrz. Ja osobiście używam zamiennie w zależności od temp i wiatru. Góra -bielizna termoaktywna Brubeck - kilka koszulek UnderArmour 1-3 szt na krótki rękaw na cebulkę w zależności od temp. -bluza polarowa jak jest bardzo zimno -bluza Haglofs z windstoperem od GORE ( jeżdżę w niej prawie zawsze oprócz letnich upałów ) -krótka jaskrawa deszczówka z Decathlonu w razie pluchy lub jak jest zimno i wietrznie - kominiarka pod kask z Decathlonu -komin polarowy na szyje jak zimno i wietrznie Dół -Bokserki z pampersem -jak u góry bielizna termoaktywna brubeck - spodnie trekingowe niezbyt luźne z Decathlonu jak jest sucho -spodnie goretexowe ( nie pamietam jakiej firmy) jak jest zimno i mokro. Bez problemu tym zestawem ubieram się od letnich gorączek do na razie -8st i nawet deszcz ze śniegiem i wichura przy -2st mnie nie przestraszyła
mant3z Napisano 3 Stycznia 2017 Napisano 3 Stycznia 2017 Solidne treningowe ciuszki w promocji: http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/komplet_ultima_tit_koszulka.html Wkładka wytrzyma rok przy 5~6godz/tydz
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.