qbiks Napisano 14 Grudnia 2016 Napisano 14 Grudnia 2016 Witam, dzisiaj spotkał mnie taki problem. Czas na zmiane okładzin z przodu więc takie zakupiłem jakie potrzebuje,i ok czas na montaż. Oczywiście trzeba zacząć od rozepchania tłoczków,a tu nagle zonk. Kiedy jednego wcisne to drugi się wysuwa, i na odwrót. W taki sposób nie ma żadnego odstępu między wsadzonymi klockami,nie mówiąc nawet o wsadzeniu koła. Zacisk to BR-M585. Nie mam pojęcia co może być tego powodem. Dodam że wakacje odpowietrzałem układ i teraz nie zauważylem objawów zapowietrzenia. Sprawdziłem jak to jest z tyłu - i tłoczki normalnie się chowają. Dzięki za każdą odpowiedź. Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
grande1970 Napisano 14 Grudnia 2016 Napisano 14 Grudnia 2016 okręć odpowietrznik na klamce i delikatnie wciskaj wtedy klocki, masz za dużo płynu
qbiks Napisano 14 Grudnia 2016 Autor Napisano 14 Grudnia 2016 okręć odpowietrznik na klamce i delikatnie wciskaj wtedy klocki, masz za dużo płynuI rozumiem że nadmiar płynu wypłynie ze zbiorniczka i tłoczki się prawidlowo ułożą,czy tak? Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Ychu Napisano 14 Grudnia 2016 Napisano 14 Grudnia 2016 I rozumiem że nadmiar płynu wypłynie ze zbiorniczka i tłoczki się prawidlowo ułożą,czy tak? Tak
porcelanowy Napisano 15 Grudnia 2016 Napisano 15 Grudnia 2016 Powitoł Przy pierwszym montażu było OK a teraz zrobiło się za dużo płynu w układzie? Jakim cudem? U mnie było podobnie, ale podejrzewam, że hampel nałapał powietrza podczas zdzierania starych okładzin.Rozepchnąłem na siłę, ustawiłem zacisk, poobcierało na początku, po kilkunastominutowej jeździe ułożyło się wszystko i działa jak trzeba.
qbiks Napisano 15 Grudnia 2016 Autor Napisano 15 Grudnia 2016 Powitoł Przy pierwszym montażu było OK a teraz zrobiło się za dużo płynu w układzie? Jakim cudem? U mnie było podobnie, ale podejrzewam, że hampel nałapał powietrza podczas zdzierania starych okładzin.Rozepchnąłem na siłę, ustawiłem zacisk, poobcierało na początku, po kilkunastominutowej jeździe ułożyło się wszystko i działa jak trzeba. No właśnie nie wiem jak to jest.. Sprawdziłem z ciekawosci tył. I jest to samo. Chociaż tył wogóle nie był odpowietrzany,a skuteczność od początku taka sama. Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
grande1970 Napisano 15 Grudnia 2016 Napisano 15 Grudnia 2016 Powitoł Przy pierwszym montażu było OK a teraz zrobiło się za dużo płynu w układzie? Jakim cudem? U mnie było podobnie, ale podejrzewam, że hampel nałapał powietrza podczas zdzierania starych okładzin.Rozepchnąłem na siłę, ustawiłem zacisk, poobcierało na początku, po kilkunastominutowej jeździe ułożyło się wszystko i działa jak trzeba. a pierwszy montaż był przez ciebie robiony czy juz taki kupiłeś ?
porcelanowy Napisano 15 Grudnia 2016 Napisano 15 Grudnia 2016 Powitoł Kupiłem używki z piszczącymi żywicznymi, wymieniłem bez problemu na metaliki, starłem je w rok z kawałkiem, wymieniłem z w/w problemami niedawno na metaliki.
AkadaemiaStolarstwa Napisano 16 Grudnia 2016 Napisano 16 Grudnia 2016 Jak wymieniałeś okładziny to rower stał pionowo czy odwrócony ?
qbiks Napisano 16 Grudnia 2016 Autor Napisano 16 Grudnia 2016 Jak wymieniałeś okładziny to rower stał pionowo czy odwrócony ?Wisiał na stojaku Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
AkadaemiaStolarstwa Napisano 16 Grudnia 2016 Napisano 16 Grudnia 2016 A to nie mam pomysłu :I, wiem że jak stawiałem swój do góry nogami to później przez pewien czas klamki i tłoczki były "gumowe".
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.