Skocz do zawartości

[trenażer] problem z konfiguracją

Ellie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ponieważ jazda na trenażerze do najciekawszych nie należy, a jakimś pasjonatem kina nie jestem, pomyślałam o wirtualnej rzeczywistości ;) Mam trenażer Elite Novo Force i do tego czujnik Misuro B+, dodatkowo jeszcze pulsometr. Ze wszystkim łączę się przez BT z laptopem. Problemy są dwa w dwóch różnych programach:

W Zwifcie nie chce w ogóle wykryć ani pulsometru, ani czujnika Misuro, chociaż są połączone i widoczne w komputerze. Nie świeci się też ta ikonka po lewej w rogu z bluetoothem, tylko jest tam taki sam wykrzyknik, jak przy ANT (którego nie mam).

W Bkool wszystko łączy się super ekspresowo i działa tylko... no właśnie - moja prędkość jest jakaś kosmiczna, bo przekracza 50 m/s i to przy bardzo powolnym kręceniu (jak kręcę wolniej, to w ogóle się rozłącza). Podejrzewam, że jest to kwestia konfiguracji, ale nie wiem, jak mogę skonfigurować Misuro pod mój konkretny model trenażera (na liście z instrukcją obsługi akurat Novo Force nie ma).

Nie mam niestety żadnego urządzenia z Androidem, aby porównać z innymi aplikacjami, w tym również tego programu od Elite.

Przy okazji, jeśli ktoś miał styczność, chciałam zapytać, czy z Bkool da się jakoś eksportować aktywność na Stravę czy inne Endomondo?

Napisano

W Zwift możesz połączyć bezpośrednio po BT albo poprzez apkę zwift link. Wyboru dokonuje się przez ikonkę "trybu" po prawej stronie. Domyślnie jest chyba przez apkę

Napisano

Widziałam tę ikonkę na filmikach, ale niestety ja takiej ikonki nie mam :/

Poza tym nadal nie wiem, co zrobić z tą kosmiczną prędkością. Pożyczyłam dziś na moment telefon z Androidem od kolegi i na Kinomap, mimo że skonfigurowałam i trenażer, i rozmiar opony, i typ roweru, również prędkość oscylowała w granicach 200-230km/h.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...