Skocz do zawartości

[lampka przednia] do MTB - Lezyne LED Power Drive 900XL ? Czy inna?

Diablo_94

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Potrzebuje kupić jakąś dobrą lampkę do roweru do nocnych treningów po lesie. Budżet jaki stawiam sobie jako maksymalny to 400 zł. 

Na oku mam lampkę firmy LEZYNE LED POWER DRIVE 900XL. Podoba mi się jej fajny/ łatwy/ szybki sposób montażu. Czy ktoś z Was ją testował lub posiada i mógłby podzielić się opiniami czy warto ją kupować ? Jak spisuje się podczas jazdy po zmroku ?

LINK DO LAMPKI: http://allegro.pl/lampka-przednia-lezyne-led-power-drive-900xl-i6140019233.html

Będę wdzięczny za każdą pomocną opinię.
Pzdr

Napisano

Convoy S2+, na najmocniejszym trybie w lesie widać prawie jak w dzień, testowane na Mazurach.

Latarka plus uchwyt plus dwa ogniwa i ładowarka to koszt do 150 pln. Jak kupujesz w Chinach to nawet taniej.

Wysłane za pomocą mTalk

Napisano

W każdym, ale to każdym temacie lampek, zawsze musi pojawić się konwój, to nieuniknione, oczywiste i spodziewane, w przeciwieństwie do hiszpańskiej inkwizycji :teehee: 

I tak, prawdopodobnie ma najlepszy stosunek mocy świecenia do ceny, tylko dlaczego jest tak brzydka i mało komfortowa w codziennym użyciu? 

Napisano

Nie wiem czy się opłaca, jak bym potrzebował, to bym kupił, ale ja nie jestem obiektywny, jestem fanem Lezyne ;)

Poniżej fotka, nieretuszowana i niepozowana, tak po prostu akurat dziś strzeliłem, mojej Lezyne Hecto Drive 300XL, czyli teoretycznie prawie 4x słabszej. Do jeżdżenia po mieście idealnie, nawet na zupełnie ciemnych, podmiejskich drogach daje radę. Do lasu za mało, ale nie potrzebuję.

6MVPJWTpQf5KhCLuEs3Rb4dgX_e9D7erDlv_COOk

Napisano

Ja właśnie potrzebuje do lasu także mysle ze 1100 XL powinno dać radę. Poczekam jeszcze dzień, może ktoś jeszcze podzieli się opinią i kupie :)

Napisano

@Diablo_94

Byłem w takiej samej sytuacji co Ty. Też myślałem o kupnie lampki Lezyne. Dla mnie problem jest taki, że te lampki świecą 1,5 h na maksymalnej mocy. A co jeśli chcesz jeździć dłużej ? Bowerbankiem nie doładujesz jej. Ja wybrałem i zamówiłem wczoraj lampkę Fenix BC30. Może i wyjdzie trochę drożej, bo trzeba dokupić ładowarkę i 2x aku 18650, ale akumulatorki są wymienne, więc jeśli po 1,5h akumulatorki się wyczerpią wkładasz zapasowe i jedziesz dalej.

Przy Fenixie, jeśli masz zapasowe akumulatorki, nie musisz się martwić czasem. W Lezyne jak się bateria rozładuje, to już nie pojedziesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...