entrakt Napisano 7 Listopada 2016 Napisano 7 Listopada 2016 Czy ktoś ma kamerkę lamaxa i może coś napisać o tej firmie? X8 wydaje się byc bardzo fajną kamerką, ma dużo akcesoriów, dobre opinie...jednak wolałbym pogadać z kimś kto to ma. Jak to wygląda ze stabilizacją obrazu?
zieli Napisano 13 Listopada 2016 Napisano 13 Listopada 2016 cześć od razu napiszę, że nie mam tej kamerki - trochę analizowałem jednak rynek bo noszę się z zamiarem zakupu podobnej kamerki.Co do tego modelu - nie brałem go co prawda pod uwagę (raczej skłaniam się ku Xiaomi YI, lub którejś z serii SJ) ale myślę, że w tej kategorii cenowej jest przeciętna - na stabilizację nie ma co liczyć. Jedną z najtańszych z stabilizacją był o ile pamiętam model Sony AS50 z stabilizacją elektroniczną steady shot, ale to już wydatek rzędu co najmniej 800 zł. Zwróć również uwagę (jeżeli to Ciebie skusiło), że rozdzielczość 4k przy deklarowanych 10 klatkach/s jest w zasadzie bezużyteczna a sporo kamerek w tej cenie deklaruje 15 czy 25 klatek. Ja postanowiłem poczekać do wiosny. Liczyłem nieco na Xiaomi YI II z stabilizacją ale jej koszt to w tej chwili co najmniej 1200 zł i mam nadzieję, ze ceny spadną - na razie nie mam ciśnienia :-). Przy okazji warto może dodać, że szeroki wachlarz akcesoriów czasami daje Ci 15 elementów, z których używasz 3-4 a reszta leży w szafie - wolałbym dodatkowe baterie w tej cenie. Pozdrawiam Piotr
entrakt Napisano 14 Listopada 2016 Autor Napisano 14 Listopada 2016 dzięki za odpowiedź, do kamerki mnie skłoniła firma, mam już trochę ich urządzeń i jestem z nich zadowolony. Po napisaniu posta dowiedziałem się że ma wyjść lub już jest lamax x10, wiem że to zupełnie inna cena, jednak wezmę ją pod uwagę, te co podałeś też. Z zakupem się nie śpieszę. Pozdrawiam, udanego tygodnia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.